3 de febr. 2021

Truita de calçots i ventresca de tonyina


A l’hort tenim calçots. Enguany n’hem fet a casa al forn, que són ràpids de fer i amb la salsa romesco també queden molt bons. Una altra manera de consumir-los i que ens agrada molt, és en truita. I a la truita de calçots també se li poden afegir altres ingredients, com xampinyons, cansalada, botifarra, bacallà, ... 

En aquesta ocasió, hem combinat els calçots amb ventresca de tonyina en conserva. Us deixem la recepta. 


Ingredients (2 persones) 
  • 4 o 5 calçots 
  • 1 llauna de ventresca de tonyina 
  • 3 ous 
  • Sal 
  • Oli d’oliva 
  •  Un xorret de sifó (opcional) 

Elaboració 

Posar una paella al foc amb una mica d’oli. Tallar els calçots a rondanxetes i sofregir-los fins que estiguen cuits. Posar-los en una escorredora per a eliminar l’excés d’oli i evitar així que la truita quede massa oliosa. 

En un bol, batre els ous amb un pessic de sal i un xorret de sifó. Quan estiguen ben batuts, incorporar els calçots i la ventresca de tonyina a trossos. 

En una paella, posar una mica d’oli d’oliva i abocar la mescla per fer la truita.















Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada