30 de des. 2013

Arròs bullit


Amb aquesta, ja en són trenta les receptes amb arròs que tenim publicades en aquest bloc. 
Arròs blanc, bullit, de malalt, ... hi ha diverses maneres d'anomenar la manera de preparar un senzill plat com aquest. Jo us l'explico com sempre l'ha fet la meva mare, que suposo que va aprendre de la seva, encara que la branca d'api i el tomàquet de penjar és opcional, però a casa sempre n'hi posem.
Vinculat als mals de panxa i dietes tobes, aquest arròs, malgrat la seva senzillesa i poca dificultat a l'hora de preparar-lo, és un plat molt popular als pobles del Delta que normalment agrada a tothom, sobretot als més petits. A més, és una d'aquelles menges que sempre venen a la memòria quan arribes tard a casa, tens poc temps i vols preparar alguna cosa ràpida. 

Ingredients (2 persones):
  • 180 grs Arròs de gra rodó
  • 900 ml d'aigua
  • 1 xorro d'oli d'oliva
  • 1 branca d'api
  • 2 grans d'all
  • 1 tomàquet de penjar
  • Sal


Elaboració:
Poseu un casso al foc amb l'aigua, l'oli d'oliva, els grans d'all, la branca d'api i el tomàquet penjar. Quan arranqui el bull, afegiu l'arròs. Un cop hagi tornat a arrencar el bull, baixeu el foc a intensitat moderada. Rectifiqueu de sal i deixeu coure fins que l'arròs sigui al punt.


  • .

6 comentaris:

  1. Jo el faig semblant, però amb ceba en comptes de l'api. El teu em va cridar l'atenció i ahir, quan el feia, vaig afegir-hi la branqueta d'api. Molt més gustós! A partir d'ara sempre ho afegiré. Gràcies! Laura.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies Laura. Algun cop també n'hi poso de ceba, sobretot quan n'hi ha de tendra. De totes formes, l'arròs bullit és un gran arròs! Salut.

      Elimina
  2. Jo el faig sense api ni tomata, però amb ceba, alls i una pela de llimona que s'ha de treure quan s'apaga el.foc per què sinó amarganteja.

    ResponElimina
  3. Delicios, sobretot despres de dies copiossos de menjar fort..


    ResponElimina
  4. Jordi Llobet 15 de Gener 2019

    Per els petits,tambe amb una mica de seba trichada ben petitet i julivert i que bulli molt amb una miqueta carregat de bon oli.

    ResponElimina
  5. "Arròs blanc" bullit i amb un sofregit de ceba i tomàquet: voleu res més bo!

    ResponElimina