8 d’oct. 2013

Mandonguilles amb sípia i picada de xocolata


Uns dels grans clàssics de la cuina catalana, mar i muntanya.

Ingredients (4/5 persones):

  • 400 grs de picolat ( barrejat entre vedella i porc)
  • 400 grs de sípia
  • 2 cebes mitjanes
  • 4 tomàquets
  • 150 grs de pesols cuits
  • Sal
  • Oli
  • Per a les mandonguilles:
    -1 ou
    -1 gra d'all
    -Julivert
    -Sal i pebre
    -Pa ratllat
  • Per a la picada:
    -1 gra d'all
    -Julivert
    -12 ametlles
    -1 presa de xocolata negra

Elaboració:


Feu les mandonguilles barrejant la carn, l'ou, el julivert, l'all, la sal, el pebre i el pa ratllat. Treballeu aquesta massa i aneu donant forma a les mandonguilles. Paseu-les per farina i les aneu fregint en una paella amb oli d'oliva.
Quan les tingueu fregides, les reserveu en un plat damunt de paper absorvent.
Coleu l'oli, per treure restes de farina. En una cassola poseu aquest oli i feu un sofregit amb la ceba i el tomàquet ratllat (en aquesta ocasió, nosaltres hem aprofitat una resta de sofregit que ens havia sobrat d'una recepta anterior). 
Quan el sofregit estigui fet, afegiu la sípia tallada a trossos.
Doneu unes voltes (durant un parell de minuts) i afegiu aigua, just per cobrir la sípia i deixeu coure a foc moderat fins que estigui quasi tova.
Mentres es cou la sípia feu la picada amb l'all, les ametlles, el julivert i la presa de xocolata neggra.
Afegiu les mandonguilles i els pesols a la cassola. Tot seguit afegiu la picada, deixatant-la amb una mica d'aigua. Si fes falta, podeu afegir una mica d'aigua a la cassola. Deixeu coure tot junt durant uns 7 o 8 minuts.
Aquest plat, com la majoria de guisats, és més gustós a l'endemà de preparar-lo.

Nota: Si no us agrada el gust de la xocolata als plats salats, podeu fer la picada eliminant la presa de xocolata.


  • .

7 comentaris:

  1. Les mandonguilles amb sípia és un dels meus estofats preferits, Núria. No hi havia pensat en la picada amb xocolata. M'ho apunto ara mateix que segur que hi queda d'allò més bé!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Es de lo mejor que estoy probando en esta tierra, increíble la cocina catalana!!!

      Elimina
  2. No sé vaig la receptes pero igual q la Nuria es bonisim

    ResponElimina
  3. D'altres receptes hi posen la melsa de la sípia. Tant la melsa de la sípia com la xocolata tenen un gust amarg, per això empro xocolata negra amb de 70% de cacao. Ara vull probar de posar-hi grans de cacao pur!

    ResponElimina
  4. Jo li poso la melsa de la sepia tambe.Queda molt bo.

    ResponElimina