Ingredients:
- 12 llimes
- Sucre (la mateixa quantitat que la polpa de les llimes)
- 1 culleradeta de gingebre en pols
- 1 branca de canyella
Elaboració:
Partir les llimes per
la meitat, treure els pinyols i reservar-los. Embolicar els pinyols en una gasa
i posar-la en una tassa i cobrir amb aigua, tapar-ho amb film transparent i
guardar a la nevera. Als pinyols és on es concentra la pectina, l'espessidor
natural de la fruita.
Cada meitat de llima partir-la en dos. Posar els trossos en un bol i cobrir d'aigua. Haurà de reposar durant 3 dies a la nevera, canviant l'aigua dos cops al dia, un al matí i l'altre a la nit.
Separar la polpa de la pell. Pesar la polpa i posar-la en una cassola. Posar a la cassola mateixa quantitat de sucre que el que pesa la polpa*. Afegir una branca de canyella i una culleradeta de gingebre en pols (compte amb el gingebre, podem posar-ne més o menys en funció de com ens agrada). Per últim, afegir el saquet amb els pinyols i l'aigua de la tassa en la qual estaven.
*A natros ens han quedat 800 grs de polpa, pel que hem posat 800 grs de sucre.
De les pells de llima, agafar-ne unes quantes, eliminar tota la part blanca i la part groga tallar-la en juliana. La posarem en un cassó amb una mica de sucre i aigua i ho courem fins que estiguen blanetes. Reservem.
Posar-ho a coure a foc lent durant 1 hora i quart. Triturar la melmelada i afegir la pell de llima que teníem tallada en juliana.
La melmelada estarà líquida, però tal com anirà refredant, actuarà la pectina i agafarà consistència fent-se més espessa.
Si el consum ha de
ser en poc temps (mesos), posar la melmelada molt calenta als pots, tapar i
posar-lo cap per avall. Es conservarà durant més temps si, un cop envasada, els
pots els posem al bany maria durant 20 minuts.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada