19 de gen. 2021

Limoncello


Ingredients:

  • 1 litre d’alcohol alimentari de 90º 
  • 1’5 litres d’aigua mineral 
  • 750 grs de sucre 
  • 15 llimes (llimones)* 

Netejar les llimes amb un raspall. Amb un pelador de verdures, treure la pell, evitant la part blanca. És molt important que no quede gens de polpa blanca, perquè si no podria donar-li un gust amarg al licor. 

Posar el litre d'alcohol en un pot de vidre i afegir les peles de llima. Tapar hermèticament i guardar a un lloc fresc i fosc. Deixar macerar durant quinze dies. Sacsejar el pot un parell de vegades cada dia, perquè es vagi barrejant el sabor de la llima amb l'alcohol. 

*Com que enguany tenim moltes llimes, quan s'havia complert els quinze dies de maceració, vam posar més peles al pot, unes 7/8 llimes i tot junt ho vam deixar marinant dos o tres dies més. 

Passat el temps de maceració, preparar un almívar amb 1,5 litres d'aigua mineral i els 750 grs de sucre. Natros li hem afegit un bon xorro més d'aigua (sobre 150 ml), perquè al bullir sempre minva una mica. Ha de coure a foc suau durant 15 minuts. 

Deixar refredar l'almívar. Natros, un cop tebi, el vam guardar tota la nit a la nevera. 

Col·lar l'alcohol de les peles de llima. En un bol suficientment gran, posar l'almívar i afegir l'alcohol. Al pot on han quedat les peles, afegir una miqueta d'aigua (uns 100 ml), sacsejar i colar el suc, que afegirem al bol amb l'alcohol i l'almívar. Remenar durant uns minuts perquè es barregen els ingredients. 

Passar el licor per un colador, si potser de roba, per evitar que quede qualsevol residu de les peles de llima.  
Repartir el licor en botelles i guardar a la nevera. Millor deixar reposar uns dies abans de consumir, així es concentraran tots els sabors. Es pot guardar al congelador, ja que l'alta graduació alcohòlica evitarà que es congele.


*Com no podia ser d'altra manera, natros hem utilitzat llimes del nostre hort a Aldover, cítrics de l'Ebre.






2 comentaris:

  1. Nuria. ets mol apanyada crec que a de esta tan bo com totes les receptes que comparteixes , felicitats

    ResponElimina