4 de gen. 2021

Mandarines confitades amb cobertura de xocolata



Fa temps vaig veure un reportatge on l'especialitat d'un pastisser francès eren les mandarines confitades i em vaig quedar amb les ganes de provar-ho, aprofitant que a l'hort, a Aldover, hi tenim mandariners. 

Als arbres sempre queden algunes mandarines que s'han quedat menudetes, una mida ideal per a preparar-les confitades. És un procés llarg, perquè es necessiten uns quants dies per a elaborar-les, però és molt senzill, no té cap complicació, només vol paciència.

La varietat de mandarina emprada és la clementina IGP Terres de l'Ebre, perquè la pell és més fina.

La nostra aportació ha estat, un cop finalitzat el procés de confitat, donar-los-hi una cobertura de xocolata.

A continuació us expliquem com les hem preparat. 

Ingredients:

  • 15 mandarines de mida menuda
  • 1 litre d’aigua mineral
  • 500 grs de sucre
  • 1 beina de vainilla
  • Xocolata de cobertura 70% cacau

 

Elaboració:

Posar les mandarines en un recipient de vidre, cobrir amb aigua i deixar-les en remull durant 48 hores, canviant l'aigua tres cops al dia.


Punxar les mandarines amb un escuradents o agulla (tres o quatre punxades per mandarina) i deixar-les en remull amb aigua 48 hores més, canviant l'aigua tres cops al dia.


Preparar un almívar amb el litre d'aigua mineral, el sucre i la vainilla. Deixar refredar.


Colar les mandarines i posar-les en una olla amb l'almívar i la vainilla. Deixar bullir a foc lent durant 10 minuts.


Posar les mandarines amb l'almívar en un recipient de vidre i reposar durant 24 hores.


L'endemà, tornar a bullir les mandarines amb l'almívar durant 10 minuts a foc lent. Reposar 24 hores. Aquest procés s'ha de repetir durant 4 o 5 dies, fins que quasi no quede almívar.


Posar les mandarines en una safata i posar-les al forn a temperatura 70º durant 2/3 hores, vigilant que no es ressequen. Deixar-les reposar dins del forn apagat fins a l'endemà.

Fondre la xocolata al bany maria i sucar les mandarines. Deixar escórrer la xocolata sobrant i guardar-les a la nevera fins que la xocolata s'hagi endurit.
 

Ja estan a punt de consumir.


















2 comentaris:

  1. Quina passada deuen esta bonisimes gracies per ensenyarmos les teves receptes en tanta claredat

    ResponElimina
    Respostes
    1. La finalitat del blog és compartir les receptes de la manera més clara possible perquè les pugui fer tothom que vulgue. Me fa molt contenta que us agraden.

      Elimina