24 de gen. 2021

Galantina de pollastre


Ingredients:

  • 2 pits de pollastre sense os
  • 1 culleradeta d'all en pols
  • 1 culleradeta de sal
  • 1/2 culleradeta de pebre negre molt
  • 1/2 culleradeta de pebre roig dolç
  • 1 grapat de pistatxos (també poden ser avellanes, olives, primentó roig, trufa, ...)
  • Es poden posar les espècies que més ens agraden


Elaboració:

Treure la pell i qualsevol nervi dels pits. Fer-les a trossos i passar la carn per la picadora.

En un bol, pastar la carn amb les espècies i la resta d'ingredients.

Fer un rectangle amb paper film i espolsar una mica de pebre roig i posar al damunt la carn (si no ens agrada massa el gust del pebre, saltem aquest pas, ja que es tracta d'una espècie que pot tapar la resta de sabors). Embolicar el pollastre amb paper film, donant-li forma de cilindre. Repetir aquesta operació tres o quatre vegades, perquè quede la carn ben protegida i evitar així que pugue entrar aigua durant la cocció.

Posar una cassola amb aigua al foc i quan estigue a punt de bullir, introduir el cilindre amb el pollastre, abaixar el foc i deixar que es vagi coent (no ha de bullir, per això el foc ha de ser suau) entre 1 hora o 1 hora i mitja, dependrà de si li hem donat forma més o menys gruixuda. (Jo ho vaig tindre 1 hora i mitja).

Passat el temps de cocció, treure de la cassola i deixar refredar completament, millor deixar-lo a la nevera fins a l'endemà. Treure l'embolcall de paper film i ja es pot tallar a rodanxetes.

Si no l'heu de consumir tot de seguida, es pot congelar. A part de menjar-lo en fred, també es poden fer rodanxes més gruixudetes i passar-les per la paella. 


*No vaig fer fotos de tot el procés d'elaboració, la pròxima vegada que prepare la recepta, ja les afegiré al post.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada