Aquesta recepta la vaig veure publicada a elNacional.cat i vaig decidir-me a provar-la. L'elaboració és molt senzilla, només falta una mica de temps (la massa té dos fermentacions) i millor fer-ho amb una amassadora elèctrica.
Ingredients (8 donuts)
- 250 g farina de força
- 5 g sal
- 40 g sucre
- 1 ou
- 25 g mantega
- 100 ml aigua
- 20 g llevadura fresc
- Ratlladura de ½ llimona (petita)
- 1 culleradeta (de cafè) de canyella
- Sucre llustre al gust
- Oli per fregir
En un bol posar la farina, la sal, el sucre, l’ou, l’aigua, la ratlladura de llimona i la canyella.
Comencem a batre i quan estigui barrejat, afegim la mantega. Treballem bé fins que la massa es comenci a desenganxar de les parets del bol.
Afegim la llevadura esmicolada. Tornem a barrejar.
Untem un bol amb oli i posem la massa. Tapem amb paper film i deixem fermentar durant 1 hora.
Agafem porcions de 60 grs de la massa i fem boles que anirem posant en una safata prèviament untada amb oli, per a que no s’enganxi. Deixem fermentar durant 90 minuts.
Posem un casso amb oli al foc.
Fem un forat a la massa i fregim els donuts fins que estiguen daurats per les dos bandes.
Barregem sucre llustre i aigua per fer el glacé. Banyem els donuts en aquesta mescla i els deixem escórrer damunt d’una reixeta.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada