4 de gen. 2016

Arròs amb abadejo, espinacs i fesols


Ara que s'acaben els àpats nadalencs, amb plats opulents, productes gurmets i altres menges que solem reservar per a dates assenyalades, retornem als plats de cullera, molt més econòmics però no per això menys gustosos.
Aquest arròs és d'aquells plats que formen part del receptari de la cuina tradicional, un plat equilibrat que inclou arròs, llegum i verdura i el bacallà (abadejo), que li aporta el punt més saborós.

Ingredients (2 persones):
  • 1/2 ceba.
  • 2 tomàquets de penjar.
  • 2 alls tendres.
  • 2 o tres grapats d'espinacs.
  • 125 grs d'arròs.
  • 100 grs de fesols cuits.
  • 200 grs d'abadejo dessalat.
  • 1 litre d'aigua.
  • Pebre roig, sal i oli.
  • Per a la picada: 1 llesqueta de pa fregit, 1 gra d'all i julivert i una mica de safrà.


Elaboració:
Posar una cassola al foc amb una mica d'oli. Fregir la llesca de pa i reservar.
Posar a bullir l'aigua.
A la mateixa cassola que hem fregit el pa, fer el sofregit amb la ceba, els alls tendres i la tomata i el pebre roig. Quan el sofregit estigui a punt, afegir l'abadejo i els espinacs. Posar l'aigua i deixar que bulli uns 10 minuts. 
Afegir l'arròs i deixar coure fins que estigui al punt (dependrà de la varietat que utilitzeu). Cinc minuts abans de tancar el foc, afegir els fesols cuits i la picada, que haurem fet amb el pa, l'all, el julivert i el safrà.

Deixar reposar durant 3/4 minuts abans de servir.

5 comentaris:

  1. OOoohhh!!! M'encanta!! Aquest tipus de plats són els meus preferits per l'hivern!
    Petons i....Bon Any!!
    Olga

    ResponElimina
  2. Lo probé ayer y salio muy bueno, tus recetas son estupendas.
    Saludos

    ResponElimina
    Respostes
    1. Muchas gracia Mari, me alegro que hayas hecho la receta. Un saludo y feliz Año!

      Elimina
  3. Ummm quina bona pinta!! No ho faig ara per dinar perquè el bacallà que tin és sec, demà segur ! Gràcies.

    ResponElimina