8 de gen. 2016

Pasta fresca de borraines amb saltat de xampinyons


Les borraines són ben conegudes a les Terres de l'Ebre, però principalment estan associades a unes postres típiques nadalenques: les borraines amb mel.  Però una altra manera d'aprofitar les fulles d'aquesta planta que, com sabeu, creix de forma silvestre en horts i en vores de marges i camins, és utilitzar-la, per donar-li gust i color, al preparar pasta fresca. 
En aquesta ocasió l'hem preparat amb un saltat de xampinyons i primentó verd, però també quedaria molt bé amb carxofa i llagostins, amb bacallà i alls tendres, amb cansalada fumanda i carbassó, ... ho deixem a la vostra imaginació.

Ingredients (2 persones):
Per a la pasta fresca:
  • 10 fulles de borraines
  • 200 grs de farina 
  • 2 ous
  • 1 polsim de sal
  • 2 cullerades oli d'oliva

Per al saltat:
  • Xampinyons o qualsevol altre bolet
  • 1 primentó verd
  • 2 alls tendres
  • Sal
  • Oli

Elaboració:
Netegeu bé les borraines i les bulliu amb una olla amb aigua calenta durant un parell de minuts. Les escorreu ajudant-vos amb les mans per a eliminar el màxim d'aigua de la cocció.
Trinxar amb un ganivet fins obtenir una pasta. Reservar.

Fer un volcà amb la farina i al centre posar els ous, la sal i l'oli. Afegir la pasta de les borraines. Pastar-ho tot junt fins obtenir una massa llisa i homogènia (s'ha de treballar entre 15 i 20 minuts). 
Fer una bola o cilindre amb la massa, embolicar amb paper film i reservar a la nevera durant 1/2 hora.

Passat aquest temps, treure la massa de la nevera, estirar amb un corró i donar forma a la pasta. Podeu utilitzar una màquina especial per a aplanar i tallar la pasta o ho podeu fer amb un ganivet. En el nostre cas hem fet uns tallarines.

Per a fer el saltat, poseu una paella al foc amb una mica d'oli d'oliva, afegiu el primentó tallat a tires, els xampinyons i quan estiguin a mig fer, afegiu els alls tendres.

Mentres s'acaben de fer les verdures, bulliu la pasta fresca en una olla amb abundant aigua on haureu afegit una mica de sal.

Quan sigui cuita, en tres o quatre minuts estarà al punt, dependrà del gruix de la pasta, l'escorreu i l'afegiu a la paella. Doneu unes voltes per a que s'integren tots els sabors i ja podeu servir.

Un cop al plat, afegiu un rajolinet d'oli d'oliva al damunt.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada