Dissabte passat us comentavem al nostre perfil de Facebook, que, Elisa Obradós, mare dels germans Carlos i Joaquin Valldeperez Obradós, (del complex turístic L'Alberg de Sant Carles de la Ràpita), me va donar la recepta de figues confitades en vinagre. Va comentar-me que aquesta conserva és ideal per a acompanyar carns roges.
El mateix dissabte, Tere Serra, de Fruitanostra La Galera, ens va regalar un parell de quilos de figues. Els dimarts i dissabtes, Fruitanostra munta una parada a la part exterior del Mercat d'Amposta, amb fruita de temporada i de producció pròpia.
L'elaboració és molt senzilla, us l'expliquem a continuació:
Ingredients:
- Per 1'5 kgs de figues
- 250 grs de sucre
- 1 got de vinagre
- Conyac
Elaboració:
Posar les figues en una cassola amb el vinagre i el sucre. Deixar coure a foc lent fins que quasi s'hagi embegut el suc. Aquest suc ha de quedar com un xarop.
Posar els figues en pots de vidre, afegir el suc de cocció. Posar un mica de conyac fins omplir el pot.
Recepta en pdf
No cal fer al bany maria?
ResponEliminaSi vols, pots fer el bany maria, per tal d'allargar el temps de conservació. De tota manera, tant el vinagre com el conyac fan de conservants.
EliminaVinagre de poma?
ResponEliminajo vaig posar vinagre de vi blanc, però el de maçana és molt bona idea.
EliminaSalut!