Hem preparat un pastís amb maçanes de la varietat Royal Gala i del Ciri groc. Les primeres són del nostre hort i les segones ens les va regalar la meua tia Margarita.
Justament la setmana passada vam comprar una maçanera del ciri groc i la vam plantar a l'hort. A veure si tenim sort i l'any vinent almenys podem collir-ne un parell de nostres.
Ingredients:
- 1 gotet de sucre
- 1 gotet de llet
- 1 gotet de farina
- 1 ou
- 6 galetes (del tipus maria)
- 1 culleradeta de canyella en pols
- 6/7 maçanes (les nostres no eren massa grosses)
- Melmelada
Elaboració:
Pelar i fer a trossets menudets 4 maçanes.
Posar en un bol les maçanes, el sucre, la farina, l'ou, la llet, les galetes i la canyella.
Triturar amb la batedora, fins que quedi fi.
Untar un motlle amb una mica de mantega. Abocar-hi el contingut del bol. Pelar i tallar a grills la resta de maçanes i repartir per damunt de la massa.
Posar al forn a 160º C i deixar coure fins que la massa estigui quallada i la fruita dauradeta.
Deixar refredar i pintar amb una mica de melmelada per a donar-li brillantor. Personalment, el trobo més bo si el deixeu una bona estona a la nevera abans de menjar-lo.
RECEPTA EN PDF
RECEPTA EN PDF
Sóc súper fan dels pastissos de poma i aquest fa una pinta tremenda!!
ResponEliminaLa textura m'ha quedat tipo pastís de formatge i no de coc. He fet algo malament o és aquesta la textura correcta ??
ResponEliminaSí, la textura ha de quedar cremosa, has de tenir en compte que tots els ingredients van batuts, la maçana porta molta aigua i s'hi posa poca farina. Per això recomano guardar-lo a la nevera (fa que la massa agafi més consistència) i fins i tot, menjar a l'endemà. Si vulguéssis fer-lo amb textura de cóc o de pa de pessic, hauries de posar més farina o bé canviar de recepta. Te'n recomano dues que tinc al blog:
Eliminahttp://www.benremenat.cat/2013/04/pastis-de-macana.html http://www.benremenat.cat/2013/04/coc-de-iogurt-amb-macana.html
Salut i bona cuina!
ok, gràcies !!!! les provaré
Elimina