18 de juny 2015

Pastís de prunesDissabte passat vam aprofitar els últims albercocs i les primeres prunes de l'hort per fer una coca amb els primers i un pastís amb les segones.
La massa és la mateixa que utilitzem per fer el cóc de maçana de l'agredolç. Totes dues fruites, prunes i albercocs, tenen un punt d'acidesa que combina molt bé amb aquesta massa, que com sabeu, recobrim amb una capa fina de sucre. El suc que solta la fruita a l'hora de coure's, al barrejar-se amb el sucre, creen un almívar amb un puntet àcid, que és deliciós.

Amb les quantitats indicades ens ha sortit prou massa per preparar les dues receptes. 

Ingredients:

1 gotet d'oli d'oliva
1 gotet d'infusió de matafaluga*
1 gotet de sucre 
1 ou
Llima ratllada
25 grs de llevat premsat
Farina (la que entri)
Canyella en pols i sucre per al damunt de la massa

*La infusió l'hem fet amb aigua, un bon grapat de matafaluga, una pell de llima i una branca de canyella. 
*La mida del gotet és de 125 ml.

Elaboració:

Batem l'ou amb el sucre, afegim l'oli a poc a poc. Seguidament la infusió de matafaluga, el llevat (que haurem desfet amb una mica de la infusió), la pell de llima i per últim la farina. Anirem afegint farina a poc a poc fins que la massa tingui consistència i es pugui treballar amb les mans. Ha de quedar una textura fina.

Farem una bola amb la massa, la posarem en un bol tapada amb un drap i la deixarem reposar uns 30 minuts.

Dividim la massa en tres parts, dos seran per a la coca d'albercocs, ja que la llauna és més gran i la resta per al pastís de prunes, amb un motlle més menut.

Espolsarem una capa fina de sucre damunt de la massa. Per calcular el sucre, cal tenir en compte si la fruita està més o menys madura. Espolsem una mica de canyella al damunt i repartim la fruita.

En el cas dels albercocs, els poseu un al costat de l'altre. Acabeu amb una mica més de sucre al damunt i una mica de canyella. Poseu la llauna al forn a 170º durant 20/25 minuts, quan veieu que els albercocs estan cuits.

Talleu les prunes a grills, amb la pell i tot i repartiu per damunt de la massa, on també haureu posat una capa de sucre, penseu que la pruna és més àcida que l'albercoc, caldrà una mica més de sucre.

Poseu el motlle al forn i deixeu coure fins que la pruna estigui a punt, amb 20/25 minuts n'hi haurà prou.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada