Ingredients per a 2 pans:
- 375 grs de farina de mitja força
- 500 grs de farina integral
- 650 ml d'aigua
- 12 grs de sal
- 20 grs de llevadura fresca
- Llavors de sèsam
- 125 grs. massa mare (opcional)
Nota: en aquest, i per falta de temps, cas hem optat per fer la massa directament, sense utilitzar massa mare.
Elaboració:
Barregeu les farines i la sal. Feu un volcà al mig i afegiu l'aigua. Aneu pastant fins que agafi consistència. Incorporeu la llevadura esmicolada i treballeu una mica més. Podeu utilitzar una amassadora elèctrica.
Feu una bola amb la massa i poseu-la en un recipient. Tapeu amb un drap i deixeu reposar en un lloc càlid durant 30 minuts.
Engreixeu amb una mica d'oli dos motlles, nosaltres hem utilitzat motlles de silicona. Agafeu la massa i dividiu-la en dos parts. Doneu-li forma una mica allargada, com podeu veure a les fotos. Poseu la massa als motlles. Repartiu pel damunt les llavors de sèsam.
Tapeu-los amb un drap i deixeu reposar durant fins que quasi doblin el volum. Mentres, escalfeu el forn a 220º.
Poseu els motlles amb el pa i coeu a 200º durant 40 minuts o fins que veieu que està cuit. Us podeu ajudar punjant amb una agulla de pinxo. Si surt neta, el pa està cuit.
Desmotlleu i deixeu refredar damunt d'una reixeta.
Nota: durant la cocció, per tal de generar vapor, poseu en un recipient un parell de draps ben humits.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada