16 d’oct. 2014

Pa integral



Ingredients per a 2 pans:
  • 375 grs de farina de mitja força
  • 500 grs de farina integral
  • 650 ml d'aigua
  • 12 grs de sal
  • 20 grs de llevadura fresca
  • Llavors de sèsam
  • 125 grs. massa mare (opcional)

Nota: en aquest, i per falta de temps, cas hem optat per fer la massa directament, sense utilitzar massa mare. 


Elaboració:

Barregeu les farines i la sal. Feu un volcà al mig i afegiu l'aigua. Aneu pastant fins que agafi consistència. Incorporeu la llevadura esmicolada i treballeu una mica més. Podeu utilitzar una amassadora elèctrica.
Feu una bola amb la massa i poseu-la en un recipient. Tapeu amb un drap i deixeu reposar en un lloc càlid durant 30 minuts.
Engreixeu amb una mica d'oli dos motlles, nosaltres hem utilitzat motlles de silicona. Agafeu la massa i dividiu-la en dos parts. Doneu-li forma una mica allargada, com podeu veure a les fotos. Poseu la massa als motlles. Repartiu pel damunt les llavors de sèsam.

Tapeu-los amb un drap i deixeu reposar durant fins que quasi doblin el volum. Mentres, escalfeu el forn a 220º.

Poseu els motlles amb el pa i coeu a 200º durant 40 minuts o fins que veieu que està cuit. Us podeu ajudar punjant amb una agulla de pinxo. Si surt neta, el pa està cuit.

Desmotlleu i deixeu refredar damunt d'una reixeta.

Nota: durant la cocció, per tal de generar vapor, poseu en un recipient un parell de draps ben humits.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada