Ingredients per a 2 pans:
- 500 grs de farina de força
- 325 ml d'aigua tèbia
- 1 cullerada d'oli d'oliva
- 7 grs de sal
- 20 grs de llevadura fresca
- 1 grapat de tomàquets cirera deshidatrades
- 1 grapat d'orenga sec
- 125 grs. massa mare (opcional)
Nota: en aquest, i per falta de temps, cas hem optat per fer la massa directament, sense utilitzar massa mare.
Elaboració:
Barregeu la sal a la farina. Formeu un volcà amb la farina i afegiu l'aigua i l'oli. Barregeu i amasseu fins que agafi consistència. Afegiu la llevadura esmicolada. Tapeu la massa amb un drap humit i deixeu reposar durant 10 minuts.
Torneu a treballar la massa fins aconseguir que sigui elàstica i fina. Podeu ajudar-vos d'una amassadora elèctrica. En el procès, afegiu els tomàquets trinxats i l'orenga.
Doneu forma de pa a la massa i poseu en el motlle o llauna que utilitzareu per coure al forn. Tapeu amb un drap i deixeu-la reposar en un lloc càlid fins que dobli el volum (dependrà de la temperatura ambient, però més o menys 1 hora).
Nosaltres hem utilitzat una panera de silicona de Lékué, ideal per a coure pans al forn, ja que, per la seva forma, evita que s'escapi la humitat però deixa circular l'aire, de manera que la cocció és més uniforme.
Escalfeu el forn a 220º i poseu un motlle amb draps humits, que generaran vapor i ajudaran a que el pa quedi més cruixent.
Abans de posar el pa al forn, feu-li un tall amb una navalla o ganivet ben esmolat. A nosaltres se'ns va oblidar de fer-lo i per això es va obrir pel lloc que va voler.
Coeu el pa a 200º entre 40 i 45 minuts. Deixeu refredar damunt d'una reixeta.
Fa un munt de temps que em vaig comprar aquest estri de la lekue i encara no he fet cap pa!! (l'utilitze per fer verdura jeje!! a veure si m'anime perquè aquest pa teu té molt bona pinta! Marta
ResponElimina