Durant l'estiu hem tingut moltes bajoques de l'hort del meu pare. Les hem menjat de diferents maneres: a l'ensaladilla russa, en amanida, amb tomata fregida, bullides amb patata, ... També m'hem fet conserva i n'hem congelat unes quantes bossetes, pensant en l'hivern. Avui us ensenyem una altra manera de preparar-les: saltades amb una mica de xampinyons, gambes pelades i bacon.
Ingredients (1 persona):
- 7 o 8 gambetes pelades
- 2 o 3 xampinyons
- Unes tiretes de bacon
- 150 grs de bajoques
- 1 all confitat (o cru)
- Sal i pebre
- Oli d'oliva
Elaboració:
Netegeu i talleu a trossets les bajoques. Bulliu-les fins que us queden "al dente". Agafeu una paella i poseu una mica d'oli (poc) i salteu les gambetes. Si són congelades, com en aquest cas, soltaran aigua, deixeu que s'evapori i si fa falta, afegiu una mica d'oli al final. Retireu. Feu el mateix amb els xampinyons i el bacon.
En la mateixa paella, sofregiu l'all confitat o si no en teniu, una dent d'all tallada a tiretes. Afegiu les bajoques i salteu-les durant un parell de minuts. Afegiu la resta d'ingredients, que tenieu reservats i deixeu que es barregi tot junt un parell de minuts més.
Rectifiqueu de sal i pebre. Emplateu.
Les vaig fer anit, bonissimes.
ResponEliminaM'ho crec que van quedar bones!!! Salut!
Elimina