26 d’ag. 2014

Bajoques ben acompanyades



Durant l'estiu hem tingut moltes bajoques de l'hort del meu pare. Les hem menjat de diferents maneres: a l'ensaladilla russa, en amanida, amb tomata fregida, bullides amb patata, ... També m'hem fet conserva i n'hem congelat unes quantes bossetes, pensant en l'hivern. Avui us ensenyem una altra manera de preparar-les: saltades amb una mica de xampinyons, gambes pelades i bacon.

Ingredients (1 persona):

  • 7 o 8 gambetes pelades 
  • 2 o 3 xampinyons
  • Unes tiretes de bacon
  • 150 grs de bajoques 
  • 1 all confitat (o cru)
  • Sal i pebre
  • Oli d'oliva

Elaboració:

Netegeu i talleu a trossets les bajoques. Bulliu-les fins que us queden "al dente". Agafeu una paella i poseu una mica d'oli (poc) i salteu les gambetes. Si són congelades, com en aquest cas, soltaran aigua, deixeu que s'evapori i si fa falta, afegiu una mica d'oli al final. Retireu. Feu el mateix amb els xampinyons i el bacon.

En la mateixa paella, sofregiu l'all confitat o si no en teniu, una dent d'all tallada a tiretes. Afegiu les bajoques i salteu-les durant un parell de minuts. Afegiu la resta d'ingredients, que tenieu reservats i deixeu que es barregi tot junt un parell de minuts més.
Rectifiqueu de sal i pebre. Emplateu.




2 comentaris: