18 de març 2014

Pastís de formatge



Tenia guardada una recepta del del tradicional pastís de formatge a l’estil americà que vaig trobar en una revista i aquest diumenge vaig decidir fer-la.  He fet alguna variació, he utilitzat iogurts grecs enlloc de nata, simplement perquè de iogurts en tenia a la nevera i també he posat una mica menys de sucre del que indicava la recepta tradicional, ja que com al final ho cobrim amb melmelada de maduixots (de la que vam preparar dissabte), ja li aporta prou dolçor.

Ingredients: 
  • 250 grs de galetes del tipus Maria o Digestive
  • 75 grs de mantega
  • 4 ous
  • 125 grs de sucre
  • 400 grs de formatge del tipus Philadelphia (2 terrines)
  • 2 iogurts grecs
  • Pell de llimona ratllada
  • Melmelada de maduixots


Elaboració:
Tritureu les galetes i utilitzeu la mantega i treballeu una mica amb les mans. Agafeu el motlle i aneu posant aquesta barreja per crear la base i els laterals del pastís. Si voleu, per assegurar-vos que aquesta base quedi ben compacta, podeu posar el motlle a la nevera durant una mitja hora.

En un bol, bateu els ous amb el sucre. Quan estiguin ben batuts, afegiu el formatge, els iogurts i la pell de llimona ratllada. Mescleu per a que s’integren tots els ingredients i aboqueu la mescla al motlle.

Poseu al forn, previament escalfat a 180º i ho deixeu durant 15 minuts. Després abaixeu la temperatura a 120º i ho deixeu entre 50/60 minuts, fins que la mescla hagi quallat.


Deixeu refredar, si sobresurten les vores de la base de galeta com m'ha passat a mi, les retalleu amb compte, perquè estèticament queda millor. Cobriu amb melmelada de maduixots, nosaltres hem utilitzat la que vam preparar aquest dissabte. També li podeu posar melmelada de móres, de gerds, de kiwi, al vostre gust. Guardeu a la nevera un parell d’hores i ja podeu servir.

1 comentari: