Bacallà (abadejo a les Terres de l'Ebre) i Quaresma són inseparables i nosaltres no perdem l'ocasió de preparar-ne alguna recepta per continuar amb el que marca el calendari i les tradicions.
Ingredients (2 persones):
- 2 talls de bacallà dessalat mida ració
- 2 porros
- 2 cebes tendres
- 1 all tendre
- Julivert
- 4 tomàquets
- Panses
- Pinyos
- Vi blanc
- Sal
- Oli
Elaboració:
Un cop dessalat el bacallà (nosaltres l'hem tingut tres dies en remull, canviant l'aigua dos cops al dia, ja que els talls eren molt gruixuts), l'eixuguem, enfarinem i fregim en una paella amb oli. Reserveu.
En un cassó, poseu un got de vi blanc i afegiu les panses i ho deixeu bullir durant 6/7 minuts.
Agafeu una paella i poseu una mica de l'oli de fregir el bacallà. Afegiu els porros i les cebes tendres tallades a trossets. Quan comenci a agafar una mica de color, afegiu l'all tendre i el julivert picat. Doneu unes voltes i afegiu els tomàquets trinxats (aquests són de penjar), també podeu afegir el tomàquet triturat.
Deixeu que el tomàquet es faci una mica i afegiu les panses i el vi que heu bullit anteriorment. Doneu unes voltes i aboqueu les verdures en una cassola de fang. Poseu al damunt els talls de bacallà i repartiu un grapadet de pinyons.
Poseu la cassola al forn, prèviament escalfat a 180º, durant uns 7/8 minuts.
Abans de servir, espolseu amb julivert trinxat.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada