Una recepta molt simple que es prepara amb ingredients que sempre hauríem de tenir al rebost: un pot de salsa de tomàquet (que en el nostre cas és un pot de samfaina fregida de la que vam fer aquest estiu), una llauna d'anxoves i una mica de pasta.
Plat recomanat per a estudiants: fàcil, ràpid, nutritiu i gustós. I si es prepara amb pasta seca, molt econòmic. Es pot demanar més?
Ingredients (4 persones):
- 400 grs de pasta fresca (la que preferiu, nosaltres ho hem fet amb cintes i també ho podeu fer amb pasta seca).
- 1 pot de samfaina o salsa de tomàquet fregit
- 1 llauneta d'anxoves
- 2 alls tendres o 2 grans d'all sec
- Oli
- Sal
- Orenga
- Formatge ratllat.
En una cassola o paella, poseu una mica d'oli i sofregiu els alls tendres. Afegiu la samfaina (nosaltres l'hem passat abans per la batedora) o el tomàquet fregit i ho deixeu coure uns minuts. Retireu del foc, afegiu les anxoves i ho tritureu tot.
Mentre, haureu posat una olla amb aigua al foc. Quan arranqui el bull, afegiu la pasta i deixeu-la coure fins que estigui al punt.
Escorreu la pasta i poseu-la en un bol. Aboqueu al damunt la salsa i barregeu bé. Si voleu, podeu afegir orenga o alfàbrega i una mica de formatge ratllat.
Quina delícia de plat, Núria! I amb samfaina feta a casa, dius? Demà vinc a dinar!! Ha ha ha. Petons
ResponEliminaLes anxoves em "xiflen" o sigui que aquesta salsa la preparo segur! Petons!
ResponElimina