3 de març 2014

Cintes de pasta amb salsa d'anxoves


Una recepta molt simple que es prepara amb ingredients que sempre hauríem de tenir al rebost:  un pot de salsa de tomàquet (que en el nostre cas és un pot de samfaina fregida de la que vam fer aquest estiu), una llauna d'anxoves i una mica de pasta. 
Plat recomanat per a estudiants: fàcil, ràpid, nutritiu i gustós. I si es prepara amb pasta seca, molt econòmic. Es pot demanar més?

Ingredients (4 persones):
  • 400 grs de pasta fresca (la que preferiu, nosaltres ho hem fet amb cintes i també ho podeu fer amb pasta seca).
  • 1 pot de samfaina  o salsa de tomàquet fregit
  • 1 llauneta d'anxoves
  • 2 alls tendres o 2 grans d'all sec
  • Oli
  • Sal
  • Orenga
  • Formatge ratllat.
Elaboració:
En una cassola o paella, poseu una mica d'oli i sofregiu els alls tendres. Afegiu la samfaina (nosaltres l'hem passat abans per la batedora) o el tomàquet fregit i ho deixeu coure uns minuts. Retireu del foc, afegiu les anxoves i ho tritureu tot.
Mentre, haureu posat una olla amb aigua al foc. Quan arranqui el bull, afegiu la pasta i deixeu-la coure fins que estigui al punt.
Escorreu la pasta i poseu-la en un bol. Aboqueu al damunt la salsa i barregeu bé. Si voleu, podeu afegir orenga o alfàbrega i una mica de formatge ratllat.


2 comentaris:

  1. Quina delícia de plat, Núria! I amb samfaina feta a casa, dius? Demà vinc a dinar!! Ha ha ha. Petons

    ResponElimina
  2. Les anxoves em "xiflen" o sigui que aquesta salsa la preparo segur! Petons!

    ResponElimina