20 de febr. 2014

Llobarro al forn


Ingredients (2 persones):
  • 2 llobarros mida ració
  • 3 grans d'all
  • 1 xili o un trocet de bitxo
  • Llimona
  • 1 xorret de vi blanc
  • 2 patates
  • 1 ceba
  • Sal
  • Oli
  • Pebre


Elaboració:
Peleu i talleu les patates a rodanxes fines. Poseu una paella al foc amb oli d'oliva i fregiu-les durant uns minuts, sense que s'acabin de coure del tot. Mentre, talleu la ceba en juliana. Retireu les patates del foc i poseu la ceba a la mateixa paella. Deixeu coure durant 4/5 minuts. Reserveu.

Afegiu, si fa falta, una mica d'oli a la paella i  fregiu els alls i el xili tallat a rodanxes. 

Agafeu els llobarros i els obriu pel mig (demaneu a la peixatera que us obri els llobarros com apareix a la foto). Saleu i pebreu el peix. Poseu al damunt els alls laminats, el xili i dos rodanxes de llimona.  Torneu a tancar el llobarro.

Agafeu una safata per anar al forn, poseu al fons les patates i al damunt la ceba. Col·loqueu els llobarros al damunt i tireu per sobre un xorret de vi blanc i un rajolí d'oli.

Poseu al forn, prèviament escalfat a 170º entre 10 i 15 minuts, depenent de si el peix us agrada més o menys cuit.

Serviu el llobarro acompanyat de les patates i la ceba.



2 comentaris: