20 de febr. 2014

Coca de carxofa i cansalada fumada


Ingredients:
  • 5 grs de llevadura fresca 
  • 25 grs de sagí 
  • 25 grs d'oli d'oliva verge 
  • 50 grs d'aigua 
  • Farina de força 
  • 1 polsim de sal 
  • Tomàquet triturat
  • Carxofes 
  • Cansalada fumada
  • Orenga
  • Formatge
Elaboració:
Barregeu el sagí (que tindreu a temperatura ambient) amb l'oli d'oliva, afegiu la llevadura disolta amb una mica d'aigua tèbia i la resta de l'aigua. Barregeu bé i afegiu la farina i la sal. Treballeu fins aconseguir una massa ben fina. Feu una bola amb la massa, poseu-la en un bol, tapeu-la amb un drap i deixeu reposar durant uns 30 minuts.

Esteneu la massa, escampeu el tomàquet triturat pel damunt, repartiu la carxofa (nosaltres hem utilitzat carxofa en conserva que vam preparar la primavera passada), la cansalada i el formatge esmicolat i l'orenga.

Poseu al forn, previament escalfat a 180º fins que estigui cuita, uns 20/25 minuts.




4 comentaris:

  1. Una coca boníssima, si porta carxofes!!! Que ben torradeta que t'ha quedat, Núria!

    ResponElimina
  2. Que es el sagi y que le hace a la coca.gracias

    ResponElimina
    Respostes
    1. El "sagí" (o en mallorquínn saïm, de aquí proviene la palabra ensaimada), es la manteca de cerdo. A la coca le aporta, a parte de sabor, un poco de untuosidad, para que no quede la masa muy seca. Espero haber aclarado la duda.

      Elimina