Una coca de tardor per aprofitar els últims codonys de la temporada.
Ingredients:
- 3 codonys
- 1 got aigua tèbia
- 1/2 got oli d'oliva
- 1 ou
- 15 grs de llevadura premsada
- 1 polsim de sal
- Farina de força (la que entri)
- Canyella
- Sucre
- Anís
Elaboració:
Bateu l'ou i afegiu l'oli d'oliva. Quan sigui ben batut, afegiu la llevadura (que haureu desfet amb una mica d'aigua tèbia). Poseu l'aigua, el polsim de sal i la farina poc a poc. Treballeu la massa fins que sigui fina i elàstica. Deixeu-la en un bol tampada amb film transparent fins que dobli de volum (dependrà de la temperatura però ben bé 1 hora).
Escampeu la massa damunt d'una llauna untada amb oli. Talleu a grills els codonys i repartiu-los per la coca. Espolseu canyella en pols i un bon grapat de sucre pel damunt dels codonys. Per acabar, tireu un rajolí d'oli i unes gotes d'anís.
Poseu al forn a temperatura mitja fins que la coca sigui cuita (aprox. 30 minuts).
Recepta relacionada: Codonyat
Recepta relacionada: Codonyat
Quina pinta...i de codonys...l'haig de provar de fer! Una abraçada!
ResponEliminaQuina pinta! Sembla deliciosa! Crec que no he menjat mai codony (tret de la seva versió de codonyat). M'encanta! Bon any!
ResponEliminaCuanto mide el got de agua?
ResponEliminaHola Alexandra, la mida d'un got estàndar 200 ml.
Elimina