24 de des. 2013

Amb aquests galetes us desitgem Bon Nadal


Als qui ens agrada la cuina els dies previs a les festes nadalenques són molt esperats, perquè ens permet gaudir de la nostra afició preparant plats i dolços molt especials que compartirem amb la família i els amics.

Enguany, per diferents motius, no hem disposat del temps que ens agradaria haver dedicat a la cuina i enlloc de preparar-nos els torrons i polvorons, com vam fer el Nadal passat, els hem hagut de comprar. Com diuen a casa, l'any vinent serà un altre any.

L'únic que hem pogut preparar amb antelació són unes galetes que preparem des de fa molts anys per Nadal, a partir de la recepta de galetes d'hivern de la Remei Ribas, que nosaltres hem adaptat al nostre gust i que ara volem compartir amb tots vosaltres.

I aquesta tarda, mentre preparem el sopar, practicarem una tradició molt nostra: prepararem unes borraines amb mel. I el seu aroma s'escamparà per tota la casa i ens recordarà a la iaia Cinteta i al iaio Juanito. Quines borraines que preparaves Cinteta!

Ingredients (per a 50/60 galetes):

  • 250 grs de mantega
  • 400 grs de sucre
  • Pell de taronja ratllada
  • 2 ous
  • 2 sobres de llevadura (Royal)
  • 125 grs d'avellanes torrades
  • 125 grs de nous
  • 75 grs de xocolata negra
  • 600 grs de farina fluixa

Elaboració:
Barregeu la mantega (temperatura ambient) amb el sucre. Barregeu fins que quedi com una crema. Afegiu la pell de taronja ratllada i després els ous batuts, primer un i després l'altre. Per últim, la farina, on haureu barrejat la llevadura. 

Amb l'ajuda d'una picadora, tritureu les nous, les avellanes i la xocolata i ho afegiu a la massa. Barregeu bé per a que s'integrin tots els ingredients. 

Tapeu el bol i ho deixeu reposar un parell d'hores a la nevera.

Agafeu porcions i feu-ne una bola. Poseu en una safata i aplaneu amb els dits, fins donar-li forma de galeta. A mi m'agrada que quedin irregulars, no cal utilitzar un motlle.
Enforneu a 170º durant 13/14 minuts, fins que estiguin dauradetes.
Deixeu refredar i ja podeu guardar en pots de vidre o altres recipients hermètics.





2 comentaris:

  1. Fantàstiques les galetes! Bones i ensucrades Festes! I que surtin molt bé les borraines!

    ResponElimina
  2. molt bon nadal! Jo aquest any de borranyes (al Perelló en diem així) no sé si en provaré, doncs amb la sequera s'han mort totes!

    ResponElimina