Ingredients:
- 1 pollastre (aquest era de corral)
- 2 cebes
- 4 dents d'all
- 1 rameta de frígola
- 1 fulla de llorer
- 2 claus d'olor
- 1 copa de vi ranci
- 1 copa d'aigua
- Farina
- Sal
- Pebre
- Oli d'oliva
Elaboració:
Poseu una cassola al foc amb un bon raig d'oli. Saleu i pebreu el pollastre. Enfarine els talls i poseu-los a daurar a la cassola.
Mentre, talleu la ceba a llunetes i filetegeu els alls.
Quan el pollastre sigui ben daurat, el treieu de la cassola i reserveu. Coleu l'oli per eliminar restes de farina i torneu a posar la cassola al foc, si fes falta, podeu posar un xorret d'oli nou.
Incorporeu el pollastre i al damunt escampeu la ceba, l'all, la rameta de frígola, la fulla de llorer i el clau d'olor. Deixeu enrossir durant dos o tres minuts i afegiu el vi ranci. Deixeu que s'evapori l'alcohol i afegiu l'aigua.
Rectifiqueu de sal i deixeu coure a foc moderat durant 25 minuts o fins que el pollastre sigui tou.
L'altre dia vaig comprar claus sencers...no sé si són d'olor, però provaré d'afegir-ne a algun guisat!
ResponEliminaA casa sempre n'hem gastat de claus d'olor (o claus d'espècie), sobretot als guisats de patata.
Elimina