27 d’ag. 2013

Melmelada de tomàquet


Pensava que ja tenia publicada aquesta recepta però el diumenge vaig adonar-me'n que no era així. Coincidint que havia de preparar la d'enguany, vaig aprofitar per fer-ne fotos i així poder il·lustrar amb imatges aquesta entrada.

Ingredients:
  • 1 quilo de tomàquets madurs, sense pell i llavors (a mi m'agraden els de la pera)
  • Sucre
  • Suc de llimona
  • Una cullerada d'orenga


Elaboració:
Peleu els tomàquets, els treieu el cor i les llavors (sempre quedarà alguna llavor, perquè és molt difícil treure-les totes) i els aneu posant en un recipient. Quan tingueu la quantitat indicada, afegiu el suc de llimona i el sucre (si ho preferiu podeu utilitzar sucre morè). Tapeu el recipient amb film transparent i el guardeu a la nevera fins a l'endemà.
Passat el temps indicat, poseu el contingut del bol a una cassola. Poseu a coure a foc moderat. Quan comenci a bullir retireu l'escuma i abaixeu el foc. Deixeu coure aproximadament 1 hora. Quan falten 10 minuts per acabar de coure's, afegiu l'orenga.

Passeu la batedora per deixar la melmelada ben fina. Deixeu refredar durant uns 20 minuts i ja podeu envasar en pots de vidre esterilitzats, que un cop plens i tapats, coureu al bany maria durant 30 minuts.

Podeu substituir l'orenga per una beina de vainilla, en aquest cas la posareu a la cassola al moment de començar la cocció.

Empreu aquesta melmelada per acompanyar formatge fresc, de cabra, carns, per fer unes mini-coques amb pernil salat, com a base de vinagretes per amanides, ..., el que us digui la vostra imaginació.


  • .

2 comentaris:

  1. A mi m'encanta per preparar galetes de pasta de full! Qui en tingués uns potets al rebost!

    ResponElimina
  2. Que bóna la melmelada de tomàquet, i si es casolana sense paraules! a més amb aquest envasat tan xulo que l'hi fas queda genial!

    ResponElimina