31 d’ag. 2013

Arròs amb popets



De l'agost a l'octubre és un bon moment per aprofitar la temporada de popets, per això avui ens hem decidit per anar al mercat i comprar-ne un quilo (a 7,20 € el quilo, un bon preu).
N'hem reservat quatre per preparar aquest arròs i la resta demà els farem amb ceba. Ja us explicarem la recepta.
De moment, us deixem els ingredients per preparar aquest arròs:

Ingredients (2 persones):
  • 4 popets
  • 160 grs d'arròs
  • 1/2 primentó roig (si és molt gros, només un quart de primentó)
  • 1/2 ceba petita
  • 2 grans d'all
  • 2 tomàquets de pera madurs
  • 1 branqueta de julivert
  • 800 ml de brou de peix
  • Sal i pebre
  • Oli


Elaboració:
Netegeu bé els popets. Poseu una paella al foc amb una mica d'oli i enrossiu els popets, que haureu salat i pebrat. Vigileu perquè segurament esquitxaran.
Un cop enrossits, reserveu-los. En el mateix oli feu un sofregit amb el primentó roig, la ceba, l'all, el julivert i el tomàquet (amb aquest ordre). Quan el sofregit estigui ben fet, afegiu els popets i doneu unes voltes per a que s'impregnen bé del sofregit.
Després incorporeu l'arròs i l'enrossiu per a que es barregin tots els sabors. 
Afegiu el brou ben calent i deixeu coure a foc fort durant 10 minuts. Abaixeu el foc i deixeu coure durant 6 o 7 minuts més. 

  • .

4 comentaris:

  1. MMMMMMmmmmm...m'encanta aquest arròs!!! Els popets són una delícia!!! I, amb ceba, no diguéssim!!!!
    Salut!
    Olga

    ResponElimina
  2. Avui he anat a la peixateria buscant xipirons i he tornat amb sonsos...demà hi aniré a buscar popets...a veure si hi ha sort! Un arròs genial!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Mònica, també el pots fer amb xipirons, sípia o calamars, encara que els popets li donen a l'arròs un gust especial, sobretot pel fet de sofregir-los. Segur que demà en trobes. Ja me'n faràs cinc cèntims!

      Elimina
    2. Quina recepta més bona!! Me l'apunte!!

      Elimina