26 d’ag. 2013

Amanida de patata i pernil d'ànec del Delta


Una amanida que ens agrada preparar durant l'estiu. La base sempre és un llit de patates bullides, que podeu combinar amb els ingredients que més us agraden, per acabar amb el pernil d'ànec.
Podeu condimentar l'amanida amb diferents tipus de vinagretes (la clàssica d'oli i vinagre, de mostassa, amb melmelada de primentó escalivat, ...).
A casa la preparem com a plat únic, perquè és molt complerta i ho acabem amb una mica de fruita de postres.

Ingredients:

  • Patates bullides
  • Tomàquets
  • Ceba
  • Cogombrets en vinagre o tàperes
  • Pernil d'ànec del Delta de l'Ebre
  • Ous durs
  • Vinagreta (la que preferiu)
  • Flor de sal del Delta de l'Ebre
  • Pebre


Elaboració:
Bulliu les patates senceres i amb pell. Deixeu-les refredrar. Millor no posar-les a la nevera, perquè sinó es s'enduriran. A nosaltres ens agrada utilitzar-les quan encara són tèbies.
Peleu les patates i talleu-les a rodanxes d'un centímetre de gruix aproximadament.
Agafeu un plat gran i repartiu les patates a sobre. Saleu-les i pebreu-les. Peleu el tomàquet, talleu-lo a rodanxes el més primes que pugueu i les repartiu a sobre de les patates. Talleu a rodanxetes petites els cogombrets en vinagre i els afegiu al plat. Talleu unes tiretes de ceba dolça i les afegiu.
Prepareu la vinagreta, en aquesta ocasió hem preparat una vinagreta clàssica, amb oli d'oliva, vinagre de xerès i sal. Repartiu-la pel damunt de les patates i la resta d'ingredients.
Per acabar, repartiu els filets de pernil d'ànec i acabeu decorant el plat amb els ous durs tallats a quarts.
Que vagi de gust!

  • .

3 comentaris:

  1. Apa que bo!! a vegades en faig d'amanida de patata, però no l'he provada mai amb el pernil d'ànec, que segur que li dóna un toc!

    ResponElimina
  2. Ostres...espectacular! A mi el pernil d'ànec m'agrada moltíssim i així combinat resulta genial!

    ResponElimina
  3. MMMMMm...boníssima!!!! I molt completa!!!!
    Salut!
    Olga

    ResponElimina