30 de juny 2013

Bledes de penca roja en conserva


Aquest hivern vam comprar unes llavors de bledes de penca roja que va sembrar el meu pare a l'hort. Ara estan en plena producció. Al nostre gust, pensem que són més fines que les de penca blanca. Els brots, les fulles més petites, es poden menjar crues en amanides, de fet, se'n poden trobar a les bosses d'encimas i brots assortits que venen als supermercats.
A casa les mengem bullides amb patata i també sofregides amb una mica d'all tallat a làmines, o preparades a la catalana, com els espinacs. Però com que ara n'hi ha moltes, hem volgut fer la prova de preparar-ne unes quantes en conserva. 

Ingredients:
  • Bledes
  • Aigua i sal


Elaboració:
Netejar bé les bledes, sobretot les penques, perquè cal treure'n els fils més gruixuts. Separar les penques de les fulles. Escaldar durant tres o quatre minuts les penques i després fer el mateix amb les fulles, però en aquest cas només durant un minut. 
Posar les penques i les fulles de bleda en un pot de vidre, previament esterilitzat. Per acabar d'omplir el pot hem bulllit una mica d'aigua amb sal.
Tapar bé els pots i coure al bany maria durant 20 minuts.




3 comentaris:

  1. Nunca antes las había visto hasta ahora.
    Si las encuentro un día, las probaré.
    Gracias por acercarlas... las he visto a través del Fb.
    un saludo,

    ResponElimina
  2. Compré por internet semillas de ruibarbo pero para mi sorpresa lo que me enviaron fué acelgas de penca roja. Las sembró mi padre en el huerto y la verdad es que son muy buenas. Normalmente cultivamos las más conocidas, las de penca blanca pero se que también hay de penca amarilla. Si has comprado alguna vez una bolsa surtida de hojas y brotes para ensaladas, fíjate, verás que hay unas hojas que parecen espinacas con los tronchos en color rojo, son los brotes de estas acelgas, que como son tan tiernas pueden comerse crudas.
    He querido hacer la prueba de hacerlas en conserva porque ahora hay muchas y coincide que también tenemos muchas judías tiernas y me sabe mal no aprovecharlas. También pueden congelarse, como las espinacas.
    Sobre el ruibarbo, volví a comprar semillas, que plantamos esta primavera. De momento han salido los brotes pero creo que han de pasar dos años antes no se pueden recolectar. Con las pencas del ruibarbo se hace confitura y mermelada y también se usa para tartas y su sabor és un poco ácido. Las hojas no son comestibles porque pueden ser tóxicas.
    Gracias por visitar mi blog. Un saludo.

    ResponElimina