30 de juny 2013

Arròs a la cassola amb costella i caragols


Feia dies que no podíem preparar un arròs. Aquestes darreres setmanes, quan trafeguem a l'hort, anem agafant els caragols que trobem, els deixem purgar uns dies i després els "enganyem". Un cop han refredat, els posem en bossetes i els congelem. Ens agrada posar-ne un grapat a l'arròs fet amb carn.
En aquesta recepta hem utilitzat també una mica de costella de tossino i un grapat de faves que vam congelar.

Ingredients per a 2 persones:
  • 160 grs d'arròs
  • 1/2 ceba
  • 1 primentó verd menut
  • 2 tomàquets de pera
  • 1 gra d'all
  • 200 grs de costella de tossino
  • 1 grapat de faves
  • 1 grapat de caragols
  • 1 litre de brou de pollastre
  • Pebre roig
  • Oli i sal


Elaboració:

Poseu una cassola al foc amb una mica d'oli d'oliva. Saleu la costella i poseu-la a la cassola. Quan estigui rossa, afegiu la ceba. Deixeu sofregir una mica, afegiu el primentó verd, l'all i quan estigui tot daurat, afegiu les tomates triturades. 
Quan el sofregit estigui al punt, afegiu els caragols i les faves. Doneu un parell de voltes i aboqueu el brou ben calent.
Deixeu coure durant uns 10 minuts i afegiu l'arròs. Deixeu coure a foc més fort durant 5 minuts i després baixeu a foc moderat. Deixeu coure durant uns 8 minuts més. Tanqueu el foc i deixeu reposar durant uns minuts.
  • .

2 comentaris:

  1. M'agrada posar caragols a l'arròs!!!! Aquest..té una bona pinta....
    Salut i petons!!!
    Olga

    ResponElimina
  2. Aquest arròs diu menja'mmmmmmmmmm!!!Una abraçada Núria!

    ResponElimina