A la primavera sempre comprem tres o quatre alfàbregues de fulla ampla i les posem al balcó i quan estan ben ufanoses aprofiten les fulles per fer salsa pesto.
No se si els italians, els inventors d'aquesta salsa, la preparen d'aquesta manera, però a casa ens agrada així. Utilitzem pinyons i nous i tenim per costum preparar-ne més del compte i congelar-la. El dia que ens ve de gust, la treiem del congelador una estona abans i només ens cal bullir una mica de pasta.
Com està molt espesa, la deixatem amb una mica de l'aigua de bullir la pasta, així es reparteix millor i tot el plat queda més melós.
Ingredients:
- Fulles d'alfàbrega
- Pinyons
- Nous
- 1 dent d'all
- Oli d'oliva
- Parmesà
Elaboració:
Agafem les fulles i les netegem bé. Eixugeu-les amb una mica de paper de cuina. En un robot de cuina poseu els pinyons, les nous, el gra d'all i un bon raig d'oli d'oliva i ho tritureu tot junt.
Afegiu les fulles d'alfàbrega i ho torneu a triturar. Per últim, afegiu el formatge que previament haureu ratllat.
Barregeu bé. No hi posem sal perquè el parmesà ja és prou salat.
I ja teniu la salsa preparada.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada