28 de maig 2013

Melmelada de primentó verd



Aquesta és una melmelada ideal per acompanyar carns i peixos. O per preparar un aperitiu amb una mica de formatge de cabra, una mica de pernil dolç, o el que us vingui de gust.



Ingredients:


  • 500 grs de primentó verd del tipus italià (net de llavors)
  • 1 ceba
  • 125 grs de sucre
  • 1 polsim de sal
  • Pebre negre

Elaboració:
Trinxeu la ceba. Poseu un casso al foc amb una mica d'oli i sofregiu a foc suau la ceba. Quan comenci a estar transparent, afegiu el primentó. Deixeu coure poc a poc. Quan el primentó estigui tou, afegiu el sucre i la sal i deixeu coure fins que agafi textura de melmelada (veureu que ja no hi queda suc). Poseu una mica de pebre negre. Paseu els primentons per la batedora, per a que quedi ben fi.
Esterilitzeu els pots i els ompliu amb la melmelada. Ho poseu a coure al bany maria durant 30 minuts i ja tindreu la melmelada acabada.

  • v
  • v

3 comentaris:

  1. Quina bona pinta, aquesta melmelada! A mi també m'encanta fer-les a casa.

    ResponElimina
  2. Molt ben explicat i tan ben presentada, que ja te la menges pels ulls! Una abraçada!

    ResponElimina
  3. Sorpren quan la menges, i dóna molt joc a la cuina!! el toc de ceba està molt ben trobat.

    ResponElimina