A casa ens agraden molt els llegums. Són nutritius, gustosos i econòmics. Aquí deixem una recepta preparada amb verduretes, en aquest cas unes bledes que vam collir a l'hort el mateix matí.
Ingredients per a 2 persones:
- 1 ceba petita
- 1/2 primentó verd
- 1 carlota
- 1 gra d'all
- 1 cullerada de tomàquet triturat
- 1 patata
- 4 fulles de bleda
- 200 grs de fesols negres cuits
- 3 tallets de cansalada fumada
- Pebre roig
- Sal i oli
Elaboració:
Posem una cassola al foc amb una mica d'oli d'oliva. Trinxem la ceba i la posem a la cassola que es vagi sofregint poc a poc. Quan estigui transparent, afegim el primentó verd, la carlota i l'all. Quan aquestes verdures estiguin sofregides, afegim la cansalda i després una cullerada de tomàquet triturat.
Mentre s'acaba de fer el sofregit, netegem les bledes i les tallem a trossos petits. Fem el mateix amb la patata.
Afegim la patata a la cassola i hi tirem una culleradeta de pebre roig, remenem per evitar que es cremi. Afegim les bledes i ho cobrim amb aigua. Deixem coure fins que les patates estiguin quasi cuites. En aquest moment hi posem els fesols i ho deixem coure tot junt durant 5 minuts.
Els meus fesols preferits són els de Santa Pau, però aquests negres que has cuinat tu també fan molt bona pinta!!!
ResponEliminaA mi m'agraden més els del ganxet. Els meus sogres en cultiven a l'hort i la meva sogra els cou i els fa en conserva (com el que trobes al supermercat).
EliminaSaltats a la paella amb una mica d'oli d'oliva i un parell d'alls tendres són boníssims. I sempre tens alguna cosa al rebost a la que recórrer si un dia tens poc temps per preparar el dinar.