Ingredients:
- 1 pollastre
- 2 cebes grosses
- 2 carlotes
- 2 grans d'all
- 2 tomàquets madurs
- 1 gotet de vi ranci
- 1 fulla de llorer
- Brou de pollastre
- Prunes seques
- Bolets
Per a la picada:
- Ametlles
- 1 gra d'all
- Julivert
Elaboració:
Saleu i empebreu el pollastre, l'enfarineu i l'enrossiu en una cassola amb oli d'oliva. Reserveu-lo.
Talleu la ceba i la carlota a trossos i ho poseu a sofregir a la mateixa cassola. Afegiu el tomàquet. Quan el sofregit estigui fet, tireu el vi ranci. Deixeu evaporar l'alcohol i coure tot junt uns minuts.
Passeu el sofregit el passapurés o tritureu amb la batedora. En uest punt a mi m'agrada rentar la cassola, secar-la bé i posar una mica d'oli, poc.
Poseu el pollastre que teníem reservat, el sofregit triturat i un cullerot de brou de pollastre (aquest brou l'haurem fet amb la carcanada del pollastre, una ceba i parell de carlotes).
Deixeu coure a foc lent uns 30 minuts. Mentres, feu una picada amb un grapat d'ametlles, un gra d'all i una mica de julivert. Deixateu-la amb una mica de brou.
Afegiu a la cassola les prunes seques i els bolets (en aquest cas són de conserva). Remeneu bé i afegiu la picada a la cassola. Deixeu coure tot junt uns 10 minuts i ja teniu el pollastre fet.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada