Ingredients per a 4 persones:
- 2 filets de porc
- 2 cebes grosses
- 2 carlotes
- 1 porro
- 3 dents d'all
- 1 tomàquet madur
- 1 fulla de llorer
- 1 branqueta de frígola
- 1 got de vi negre de la Terra Alta, aquest és de Bot
Elaboració:
Saleu i empebreu els filets. Enfarineu-los. Poseu una cassola al foc amb una mica d'oli d'oliva i enrossiu els filets.
Mentrestant, talleu les verdures, no cal que ho talleu massa petit perquè al final s'han de triturar.
Quan els filets estiguin enrossits, afegiu les verdures a la cassola: les cebes, el porro (en aquesta ocasió no n'he posat perquè no en tenia), els alls, les carlotes, la fulla de llorer i la frígola.
Deixeu enrossir uns minuts i afegiu el tomàquet, que cogui tot junt tres o quatre minuts més. Afegiu el vi negre. Ha de coure a foc més aviat fort durant cinc minuts per a que s'evapori l'alcohol.
Passat aquest temps, tapeu la cassola, baixeu el foc i deixeu coure fins que les carlotes siguin toves.
Jo ho deixo ben bé 1 hora i mitja, a foc mínim.
Un cop refredat, retireu els filets per tallar-los. Agafeu les verdures amb la salsa i ho tritureu amb la batedora o ho passeu pel passapurés.
Segurament us sobrarà salsa, ja que tampoc se'n necessita tanta per acompanyar el filet. Una manera d'aprofitar-la és utilitzar-la com a salsa d'uns macarrons o uns espaguettis. Amb una bona amanida i aquest plat de pasta ja teniu un dinar preparat.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada