27 d’abr. 2013

Pastís de maçana


Si un dia voleu fer un pastís i teniu poc temps, aquesta és la recepta que necessiteu. A més, tots els ingredients normalment es tenen a casa, la única condició és que us agradin les maçanes.

Ingredients:
  • 3 ous
  • 120 grs de mantega
  • 150 grs de sucre
  • 150 grs de farina
  • 1 copeta de conyac o rom
  • 2 culleradetes de llevadura Royal o 1 paperet de grasiosa
  • 3 maçanes mitjanes o 2 de grosses
  • Canyella en pols


Elaboració:
Poseu la mantega (textura pomada) en un bol i afegiu el sucre. Barregeu bé amb una cullera de fusta fins aconseguir una textura ben cremosa. Afegiu els ous (que estaran a tamperatura ambient), d'un en un i batuts, així serà més fàcil incorporar-los a la mantega.

Quan els ous s'hagin integrat bé, afegiu el licor. Tot seguit, incorporeu la farina, on haureu barrejat la llevadura. Remeneu bé, quedarà una massa una mica espessa.

Agafeu un motlle i el cobriu amb paper de forn. Poseu al damunt la massa. Peleu i talleu les maçanes a grills. Aneu repartint-la fins cobrir tota la massa, procurant no deixar espais vuits. Un cop repartida la maçana, espolseu amb una mica de canyella en pols i si voleu una mica de sucre.

Poseu al forn calent a 160º durant 45 minuts. Per acabar podeu cobrir el pastís amb una mica de gelatina.

1 comentari:

  1. Més bonic impossible! Sembla una rosa de poma! Jo l'he fet alguna vegada, però ni punt de comparació amb la teva presentació! Magnífic! Una abraçada!

    ResponElimina