Si un dia voleu fer un pastís i teniu poc temps, aquesta és la recepta que necessiteu. A més, tots els ingredients normalment es tenen a casa, la única condició és que us agradin les maçanes.
Ingredients:
- 3 ous
- 120 grs de mantega
- 150 grs de sucre
- 150 grs de farina
- 1 copeta de conyac o rom
- 2 culleradetes de llevadura Royal o 1 paperet de grasiosa
- 3 maçanes mitjanes o 2 de grosses
- Canyella en pols
Elaboració:
Poseu la mantega (textura pomada) en un bol i afegiu el sucre. Barregeu bé amb una cullera de fusta fins aconseguir una textura ben cremosa. Afegiu els ous (que estaran a tamperatura ambient), d'un en un i batuts, així serà més fàcil incorporar-los a la mantega.
Quan els ous s'hagin integrat bé, afegiu el licor. Tot seguit, incorporeu la farina, on haureu barrejat la llevadura. Remeneu bé, quedarà una massa una mica espessa.
Agafeu un motlle i el cobriu amb paper de forn. Poseu al damunt la massa. Peleu i talleu les maçanes a grills. Aneu repartint-la fins cobrir tota la massa, procurant no deixar espais vuits. Un cop repartida la maçana, espolseu amb una mica de canyella en pols i si voleu una mica de sucre.
Poseu al forn calent a 160º durant 45 minuts. Per acabar podeu cobrir el pastís amb una mica de gelatina.
Més bonic impossible! Sembla una rosa de poma! Jo l'he fet alguna vegada, però ni punt de comparació amb la teva presentació! Magnífic! Una abraçada!
ResponElimina