Plat ideal per preparar el dia abans, per arribar a casa amb una barra de pa que ens servirà per sucar el "caldet" espesset i gustós. Proveu de fer aquests fesols, necessitareu pocs ingredients, poc temps per preparar-ho i a més, és molt econòmic.
Ingredients per a 2 persones:
- 1 ceba tendra*
- 1 all tendre*
- 1 cullerada de sofregit o de tomàquet triturat
- 4 fulles grans de bleda
- 1 pot de fesols cuits
- 1 patata grossa
- 1 fulla de llorer
- Brou de pollastre o aigua
*Si no en teniu ceba o all tendre, ho podeu fer perfectament amb cebes i alls secs però en aquest bloc ens agrada aprofitar els productes de temporada que ens dona el nostre hort o que trobem al mercat.
Elaboració:
Poseu una mica d'oli en una cassola i feu el sofregit: primer la ceba trinxada, l'all i el tomàquet. Quan el sofregit estigui a punt, afegiu les patates esberlades, la fulla de llorer i les bledes tallades a trossos.
Doneu unes voltes a tots els ingredients i afegiu el brou o l'aigua. Deixeu coure a foc suau fins que les patates estiguin toves. En aquest punt, afegiu els fesols cuits (en aquest cas conserva casolana de fesols del ganxet de la sogra) i deixeu coure tot junt uns 5 minuts.
A mi m'agrada menjar-me'ls afegint al plat un xorret de vinagre i com he dit al començament, amb un bon tros de pa.
mmm! Se´m fa la boca aigua només de pensar-ho. Ho possaré en pràctica. BO!
ResponElimina