En en aquesta època de l'any estan ovades i normalment les podem trobar al mercat durant tot l'any, encara que el millor moment per consumir-les és als mesos de febrer i març. Considerades els crustacis per excel·lència dels pobres, des de sempre ha estat present a la cuina del Delta de l'Ebre, pel sabor intens que aporta als nostres arrossos, fideuades i caldos de peix.
Les galeres són extraordinàries a la planxa i fregides. A mi m'agrada fer-les al forn, amb una picada d'all i julivert i un bon raig de conyac al damunt.
Us ensenyem avui una recepta molt senzilla de preparar. El secret per a que el plat sigui un èxit: productes frescos i sobretot un bon brou de peix (us deixem l'enllaç on trobareu com fer el brou).
Ingredients (per a 2 persones):
- 160 grs. d'arròs
- 8 galeres
- 2 carxofes
- 1 ceba tendra petita
- 2 grans d'all
- 1 tomàquet
- 1 troç de primentó verd
- 1 rameta de julivert
- 1 lt de brou de peix
Elaboració:
Poseu una cassola al foc i fregiu les galeres. Reserveu-les. Feu un sofregit amb la ceba, el primentó, una gra d'all i el tomàquet. Feu-lo poc a poc.
Feu una picada amb l'altre gra d'all i el julivert i reserveu.
Peleu les galeres i aneu posant les potes i caps en un morter, on les anireu aixafant. Afegiu un cullerot de brou al morter i coleu el contingut en un bol i ho reserveu.
Quan el sofregit estigui fet, afegiu les carxofes tallades primes, doneu unes voltes i afegiu l'arròs. Sofregiu tot junt un parell de minuts i afegiu el brou bullint i el suc resultant d'aixafar els caps de les galeres. Deixeu coure a foc viu durant 5 minuts, afegiu la picada i baixeu el foc i ho deixeu coure uns 12 minuts més. Quan falti poc per apagar el foc, afegiu les galeres pelades. Un cop el foc apagat, deixeu reposar 5 minuts abans de servir.
Com ja t'he dit al facebook, em sembla un arrosset deliciós, Núria! Segur que per a repetir! Petons i bona setmana santa.
ResponEliminaUn arròs magnífic, i un bloc amb un disseny preciós. Per cert, t'he nominat, o no se ben bé com es diu, en el premi best blog, espero que t'agradi!
ResponEliminahttp://galetesimescosesdolces.blogspot.com.es/2013/03/premi-best-blog.html
Mònica
Que boooo!!! les galeres donen tan bongust!!!
ResponEliminaChus
Fantastica idea de les galeres pelades, un arròs de el senyoret diferent
ResponEliminaBoníssim ,espectacular,cada cullerada que hem posava a la boca retrocedía 30 anys en el temps i menjaba el arròs de casa la yaya!!!
ResponEliminaMe n'alegro que t'hagi agradat i que el sabor t'hagi retornat a la teua infantesa.
Elimina