18 de març 2013

Carxofes en conserva


Diumenge al matí vam anar a l'hort a collir unes quantes carxofes per fer-les en conserva. Ara és quan les carxoferes estan en plena producció i cal aprofitar-ho.

Cal reconèixer que preparar-les en conserva és una mica laboriós però crec que val la pena i més, si les carxofes són de casa.

Primer cal rentar bé les carxofes. Després s'han de pelar i tallar a quarts. Per evitar que es facin negres, es posen en un recipient amb aigua i un bon grapat de julivert, també de l'hort. 
Mentres les pelem, haurem posat una olla amb aigua al foc, amb un grapat de sal i un xorret de vinagre o unes gotes de llimona. Quan arrenqui el bull, escaldarem les carxofes durant uns 4 minuts. Un cop escaldades les posarem en un bol amb aigua freda (podeu posar uns glaçons de gel), per tallar la cocció.

En pots de vidre esterilitzats, anirem posant els quarts de carxofa i acabarem d'omplir el pot amb aigua que haurem bullit amb un mica de sal i unes gotes de suc de llimona A l'altra olla amb aigua també haurem posat una mica de sal (al 15%) i unes gotes de llimona o un xorret de vinagre.

Taparem bé els pots i courem al bany maria durant 40 minuts. Un cop els pots s'hagin refredat, ja els podem etiquetar.

La carxofa en conserva m'agrada utilitzar-la sobretot per preparar pizzes. Una base de tomàquet triturat, uns talls de pernil salat, unes carxofes en conserva i una mica de mozarella al damunt, us puc assegurar que és un plat de primera!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada