Un clàssic de la cuina catalana i sobretot del periode de Quaresma.
Ingredients (per a 24/25 croquetes):
- 250 grs de bacallà dessalat
- 50 grs de mantega
- 100 grs de ceba
- 50 grs de farina
- 300 ml de llet
- Julivert picat
- Pebre negre
- Nou moscada
- 2 ous
- Pa ratllat
- Sal
- Oli d'oliva
Elaboració:
Escaldeu i esmicoleu el bacallà, que haureu dessalat mantenint-lo 24 hores en remull, canviant l'aigua cada 8 hores i reserveu. Poseu a calentar la llet al microones.
Trinxeu la ceba ben petita. En una paella, poseu la mantega i quan s'hagi desfet, afegiu la ceba. Deixeu coure a foc suau i quan comenci a fer-se transparent, afegiu la farina. Doneu unes voltes i incorporeu la llet calenta, afegiu-la poc a poc, remenant amb un batedor per a que no es facin grumolls.
Afegiu el pebre molt, la nou moscada, remeneu i afegiu el bacallà esmicolat i el julivert trinxat. Si voleu podeu posar també un gra d'all trinxat, però a mi m'agraden més sense. Barregeu bé, rectifiqueu de sal i manteniu al foc dos o tres minuts més sense deixar de remenar.
Deixeu refredar i guardeu la massa a la nevera durant unes hores, si pot ser tota la nit, millor.
Agafeu porcions de la massa, doneu forma de croqueta, passeu per pa ratllat, per l'ou batut i finalment altre cop arrebosseu amb el pa ratllat.
Poseu una paella amb oli al foc i quan sigui calent, fregiu les croquetes. Poseu-les sobre paper absorvent i deixeu refredar un momentet abans de servir.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada