28 de febr. 2013

Cigrons amb pernil i verduretes



Aquest plat no és cap recepta especial, sinó una manera ràpida de preparar el dinar aprofitant el que teníem per la nevera: uns dauets de pernil salat que ens van sobrar de fer unes croquetes i unes verduretes que hem sofregit i a les que hem afegit els cigrons. 

Ingredients per 2 persones:
  • 1 pot de cigrons cuits
  • Pernil salat a dauets
  • 1 ceba petita
  • 1 porro
  • 1/2 primentó roig
  • Gingebre*
  • Sal i oli

Elaboració:

Talleu les verdures en juliana. Poseu una paella al foc amb una mica d'oli. Afegiu la ceba, deixeu que es faci un parell de minuts i afegiu el primentó roig. Deixeu dos minuts més i poseu el porro. Deixeu que les verdures es facin i afegiu el pernil, procurant que les verdures quedin al dente.
Salteu tot junt i afegiu el gingebre ratllat i els crigrons. Ho deixeu coure un parell de minuts més i ja ho teniu a punt de servir. El gingebre li aportarà al plat frescor i un punt picant.  
Un plat que podeu completar amb una amanida d'enciams i una peça de fruita i tindreu un dinar complert i econòmic.

*El gingebre, originari de la Índia, ja s'utilitzava a la cuina a l'Edat Mitjana, per exemple, ja apareix com a condiment d'alguns plats al Llibre del Coch del Mestre Robert, publicat a Barcelona el 1520.


1 comentari:

  1. M'agraden molt, els cigrons amb verduretes, Núria. T'ha quedat un plat molt vistós.

    ResponElimina