Aquest plat no és cap recepta especial, sinó una manera ràpida de preparar el dinar aprofitant el que teníem per la nevera: uns dauets de pernil salat que ens van sobrar de fer unes croquetes i unes verduretes que hem sofregit i a les que hem afegit els cigrons.
Ingredients per 2 persones:
- 1 pot de cigrons cuits
- Pernil salat a dauets
- 1 ceba petita
- 1 porro
- 1/2 primentó roig
- Gingebre*
- Sal i oli
Elaboració:
Talleu les verdures en juliana. Poseu una paella al foc amb una mica d'oli. Afegiu la ceba, deixeu que es faci un parell de minuts i afegiu el primentó roig. Deixeu dos minuts més i poseu el porro. Deixeu que les verdures es facin i afegiu el pernil, procurant que les verdures quedin al dente.
Salteu tot junt i afegiu el gingebre ratllat i els crigrons. Ho deixeu coure un parell de minuts més i ja ho teniu a punt de servir. El gingebre li aportarà al plat frescor i un punt picant.
Un plat que podeu completar amb una amanida d'enciams i una peça de fruita i tindreu un dinar complert i econòmic.
Un plat que podeu completar amb una amanida d'enciams i una peça de fruita i tindreu un dinar complert i econòmic.
*El gingebre, originari de la Índia, ja s'utilitzava a la cuina a l'Edat Mitjana, per exemple, ja apareix com a condiment d'alguns plats al Llibre del Coch del Mestre Robert, publicat a Barcelona el 1520.
M'agraden molt, els cigrons amb verduretes, Núria. T'ha quedat un plat molt vistós.
ResponElimina