Ingredients:
- Carabassa
- Formatge de cabra
- Romer
- Sal i pebre
- Oli d’oliva
Elaboració:
Posar a escalfar el forn a 180º.
Tallar la carabassa a llesques, com si fos meló. Posar-la en una safata per anar al forn. Salar i pebrar. Afegir un raig d’oli i una branca de romer.
Coure al forn a 180º durant uns 25/30 minuts, dependrà del forn i també de la textura de la carabassa.
Servir la carabassa calenta amb dauets de formatge de cabra, que es desfarà amb l’escalfor.
Nota:
Per a la recepta hem utilitzat carabassa de la varietat “de torrar”, que aquesta tardor hem collit al nostre hort. Vam cobrar les llavors a LesRefardes, una cooperativa que distribueix llavors ecològiques, que han estat cedides per agricultors que les han guardat, seleccionat durant generacions, juntament amb una valuosa informació agronòmica i cultural.
L’origen de les llavors de les carabasses de torrar són del pagès Antoni Font, d’Almenar (Segrià).
Produeix fruits d’uns tres quilos, de carn d’un taronja intens, molt dolça. Es conserva tot l’hivern i s’usa per “torrar” o escalivar al forn o fer cremes. A casa l'hem cuinat tal i com us expliquem en aquesta recepta i també en puré.
La producció d'aquesta tardor ha estat poqueta, cal dir que van fer goig a algú que no respecta la propietat privada i un dia, en arribar a l’hort, vam tenir la sorpresa que les carabasses més boniques havien desaparegut.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada