Aquest és un escabetx "a la meua manera", tant per les proporcions, com perquè no hi ha pebre roig, ja que aquesta espècie li donaria color a les verdures i en aquest cas no interessa.
Ingredients (les verdures al vostre gust, però a mi m'agrada utilitzar aquestes):
- 1 carabassó
- 2 carlotes
- 1 porro
- 1 ceba
- Coliflor
- Xampinyons
- 10/12 grans de pebre
- 1 fulla de llorer
- 1 punteta de pesteta (bitxo) - opcional
- Sal
- 1/2 gotet de vinagre
- 1/2 gotet d'oli oliva
- 1 gotet de vi blanc
- 2 gotets d'aigua
Elaboració:
Netejar i tallar les verdures a rodanxes. La coliflor a brotets i els xampinyons si són mitjans, partits per la meitat i si són molt grans, en quatre trossos.
Posar les verdures a una cassola, afegir el pebre, el llorer, la sal i els líquids. Tapar la cassola i deixar coure a foc moderat fins que les verdures estiguen "al dente". Deixar refredar i posar en pots de vidre. Es pot servir fred o calent.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada