Aquest pastís el vam preparar el passat estiu, amb les peres de la varietat "blanquilla" de la perera de l'hort, però es pot preparar amb qualsevol altra varietat.
Ingredients:
- 3 ous
- 120 grs de mantega
- 150 grs de sucre
- 150 grs de farina
- 1 copeta de conyac o rom
- 2 culleradetes de llevadura Royal o 1 paperet de grasiosa
- Peres (han de cobrir tot el pastís, o sigui que la quantitat dependrà de la mida de la pera)
- Canyella en pols
Elaboració:
Poseu la mantega (textura pomada) en un bol i afegiu el sucre. Barregeu bé amb una cullera de fusta fins aconseguir una textura ben cremosa. Afegiu els ous (que estaran a tamperatura ambient), d'un en un i batuts, així serà més fàcil incorporar-los a la mantega.
Quan els ous s'hagin integrat bé, afegiu el licor.
Tot seguit, incorporeu la farina, on haureu barrejat la llevadura. Remeneu bé, quedarà una massa una mica espessa.
Agafeu un motlle i el cobriu amb paper de forn. Poseu al damunt la massa.
Peleu i talleu les peres per la meitat, si són grosses, talleu-les en quatre o sis trossos.
Aneu repartint-la fins cobrir tota la massa, procurant no deixar espais vuits.
Un cop repartida la fruita, espolseu amb una mica de canyella en pols i si voleu una mica de sucre.
Poseu al forn previament escalfat i deixeu coure a 160º durant 35/40 minuts.
Quina bona pinta! Ha de ser boníssima. I queda molt bonica, la presentació!
ResponElimina