22 de nov. 2013

Croquetes albergínia



Aquest estiu, a l'hort, el meu pare va plantar tomates cirera. Aquesta varietat, que s'ha d'enramar amb canyes, té una producció força alta i com entre tots els de casa no donàvem l'abast per consumir-les, vam pensar en assecar-les i ens vam comprar una deshidratadora. Com l'aparell és d'ús domèstic (no podem assecar grans quantitats de cop), molts caps de setmana que estàvem per casa, vam aprofitar per assecar i guardar alguns pots de tomatetes que anem utilitzant en diferents plats de pasta, amanides, guisats de carn... 
I a la tardor, se'ns va ocórrer assecar albergínies i guardar-les en pots hermètics. Aquest passat diumenge, vam agafar un dels pots i amb la thermomix, vam fer pols d'albergínia, que podrem utilitzar en cremes, beixamels i altres preparacions, tenint en compte la gran versatilitat d'aquesta hortalissa. 
El mateix diumenge ja vam fer la primera recepta, vam preparar unes croquetes d'albergínia tal com us explicarem a continuació:

Ingredients (12 croquetes):
  • 25 grs de mantega
  • 25 grs de farina  
  • 250 ml de llet 
  • 25 grs de farina d'albergínia
  • Nou moscada
  • Sal
  • 1 ou
  • Pa ratllat
Elaboració:
Desfeu la mantega en una paella, afegiu la farina i doneu unes voltes, tot seguit afegiu la llet calenta i remeneu per evitar que es facin grumolls. Afegiu la farina l'albergínia, rectifiqueu de sal i ratlleu una mica de nou moscada.
Deixeu coure durant uns minuts sense deixar de remenar. Poseu la massa en un plat i deixeu refredar.
Agafeu porcions de la massa, doneu forma de croqueta, passeu per farina, ou batut i pa ratllat i fregiu-les en abundant oli calent.
Deixeu escórrer damunt de paper absorbent i ja teniu el plat acabat.


4 comentaris:

  1. Excel·lent! M'encanten les croquetes i m'encanta l'albergínia. A casa tinc un pot de farina de ceps i també l'utilitzo per fer croquetes però no havia pensat mai a fer el mateix amb l'albergínia. Falta trobar la manera de fer la farina sense màquina deshidratadora...

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Joan, pots deshidratar les albergínies al forn, damunt de paper sulfuritzat i a molt baixa temperatura. Jo ho feia d'aquesta manera amb els tomàquets, abans de comprar-me la deshidratadora. I si et decideixes per comprar un d'aquests aparells, jo el vaig comprar per internet a Amazon per uns quoranta i pico euros, si tens previst deshidratar diferents hortalisses o fruites, val la pena.
      Salut i bona cuina!

      Elimina
  2. Se'n poden fer de tants gustos, i tots tan deliciosos!!! Petons!

    ResponElimina