15 de set. 2013

Primentons verds farcits


Una altra recepta amb productes d'aquesta temporada: primentons farcits. 

Ingredients
  • Primentons verds del tipus italià
  • Ceba
  • Albergínies
  • Carbassons
  • Ceba
  • Carn picada
  • Tomàquet triturat
  • Fulles d'alfàbrega
  • Sal
  • Oli

*No posem quantitats perquè dependrà si voleu farcir molts primentons. En aquesta recepta hem fet molt de farcit perquè el que ens ha sobrat l'hem utilitzat per preparar un pastís d'albergínia.

Elaboració:

Peleu i talleu l'albergínia a dauets, saleu-la i deixeu-la reposar en un escorredor durant una hora més o menys, per a que perdin l'amargor.
Poseu una paella al foc amb una mica d'oli i comenceu a fregir la carn picada. Quan comenci a agafar color, afegiu una ceba trinxada. Deixeu coure tot junt durant uns 5 minuts i afegiu els dauets d'albergínia. Abans de posar-los a la paella, els haureu rentat i escorregut. Passats 5 minuts més, afegiu el carbassó també a dauets. Deixeu coure 3 o 4 minuts i afegiu el tomàquet triturat. 
Deixeu coure a foc lent fins que el tomàquet estigui cuit. Recordeu d'afegir a mitja cocció el tomàquet unes fulletes d'alfàbrega, a poder ser, fresca. Rectifiqueu de sal. Poseu el farcit en una safata i deixeu refredar.
Renteu i netegeu de llavors els primentons. Aneu-los farcint i poseu-los en una safata d'anar al forn.
Saleu-los i tireu un rajolí d'oli d'oliva pel damunt.
Poseu la safata al forn a 180º durant uns 30 minuts, vigilant que no es cremin, fins que els primentons s'hagin cuit.
Podeu acabar el plat cubrint els primentons d'un beixamel lleugera i una mica de formatge i gratinar-los o bé preparar una salsa de tomàquet, però nosaltres hem preferit no afegir res més.
  • .

3 comentaris:

  1. M'encanta!!!! i tinc tots els ingredients a la nevera, és més, he de gastar tooootes les verdures de l'hort que està imparable, així que potser demà m'hi fico i et copio ;)

    ResponElimina
  2. És veritat, a l'hort no s'acaben primentons i albergínies. Si en fas una bona cassola, podràs farcir els primentons i el farcit que sobra pots fer-lo amb pasta, per acompanyar un bistec a la planxa, un bacallà fregidet, damunt d'una massa de pa tipus coca, ... que vagi bé!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Sí, quantes coses eh!! ara m'hi fico, ja tinc totes les verdures aquí sobre!!

      Elimina