Ara fa quasi un any, quan vam encetar aquest bloc, vam publicar la recepta del paté d'albergínies. És una recepta d'aquelles que serveixen per proveïr el rebost i sempre són a mà quan vols preparar un aperitiu, uns entrants, fer una salsa, ...
Aquest matí n'hem tornat a preparar, però hem provat de fer-lo diferent, escalivant l'albergínia. També n'hem fet de primentó, seguint el mateix procés.
La diferència entre un i l'altre ha estat que l'hem aromatitzat amb espècies diferents, l'albergínia amb comí i el primentó amb orenga. Vosaltres, si us decidiu a preparar aquests patés, podeu utilitzar les espècies que més us agradin.
Aquí us expliquem com hem preparat el paté de primentó i en la següent entrada trobareu la d'albergínia.
I us deixem una proposta: feu a la planxa uns calamarsets, poseu-los en un plat, tireu-los una mica de flor de sal i un rajolí d'oli d'oliva i acompanyeu-los amb una mica d'aquest paté.
I us deixem una proposta: feu a la planxa uns calamarsets, poseu-los en un plat, tireu-los una mica de flor de sal i un rajolí d'oli d'oliva i acompanyeu-los amb una mica d'aquest paté.
Ingredients*
- 500 grs de primentó escalivat
- 2 llesques de pa (de la mida de 1/2 quilo)
- 2 cebes mitjanetes
- 1 grapat d'orenga
- 1 gotet de llet
- Sal
- Pebre
- Oli
*Amb els ingredients indicats ens han sortit 5 pots de vidre de 140 ml cadascun.
Elaboració:
Escaliveu els primentons o rostiu-los al forn o a una rostidora. Deixeu refredar, peleu i netegeu de llavors i reserveu.
Trinxeu les cebes i poseu-les a coure a foc suau a una paella amb una mica d'oli. Deixeu coure la ceba fins que estigui quasi confitada. Podeu anar afegint una mica d'aigua o vi blanc per a que la ceba no es cremi.
Mentres, talleu a daus el pa, el poseu en un bol i afegiu la llet.
Quan la ceba estigui a punt, afegiu el pa amb la llet i doneu unes voltes. Poseu una mica de pebre negre molt. Talleu el primentó a trossos i afegiu-lo a la paella. Afegiu un grapat d'orenga (una cullerada o més si us agrada moñt). Deixeu coure tot junt durant uns minuts, sense deixar de remenar. Comproveu de sal i tanqueu el foc.
Deixeu refredar durant 5 minuts i ho tritureu. Envaseu en pots de vidre, tapeu i esterilitzeu al bany maria durant 30 minuts.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada