Tal i com us hem explicat en l'entrada anterior, la del paté de primentó escalivat, hem variat una mica la recepta que vam publicar l'any passat del paté d'albergínies. Ara podreu escollir entre una i l'altra. O preparar-les totes dues.
Ingredients*
- 750 grs d'albergínies escalivades
- 2 llesques de pa
- 2 cebes mitjanetes
- 1 gotet de llet
- Comí
- Sal
- Pebre
- Oli
*Amb aquestes quantitats han sortit 7 pots de vidre de 140 ml cadascun.
Elaboració:
Escaliveu les albergínies. Deixeu refredar i peleu. Reserveu-les.
Poseu la ceba trinxada a coure a foc lent en una paella on haureu posat una mica d'oli. Deixeu-la coure fins que estigui ben tobeta, sense agafar color.
Talleu el pa a dauus, poseu-lo en un bol i afegiu la llet.
Quan la ceba estigui a punt, afegiu el pa, deixeu coure dos o tres minuts, afegiu el pebre negre molt i l'albergínia escalivada. Poseu unes llavoretes de comí, més o menys segons el vostre gust. Jo no en poso gaire, perquè el protagonisme és per a l'albergínia. Deixeu-ho coure tot junt durant 5 minuts, sense parar de remenar. Rectifiqueu de sal i tanqueu el foc.
Deixeu refredar una mica. Ho tritureu per a que quedi una pasta fina i ho envaseu en pots de vidre. Tapeu i esterilitzeu al bany maria durant 30 minuts.
Nosaltres ja l'hem provat a l'hora de l'aperitiu: amb una torrada de pa de cereals, una anxova i unes tomatetes cirera amb oli d'oliva.
Segur que queda boníssim! L'albergínia escalivada em perd!
ResponEliminaMarta
Quin paté més original! No n'he provat mai cap de semblant!
ResponEliminamoltes gracies
ResponEliminala versió catalana del babaganoush. El provarem i potser congelarem. Perquè s'hauria de conservar sino porta ni sucre ni sal ni vinagre?
ResponEliminaHola, nosaltres vam coure els pots al bany maria, com fem amb totes les conserves casolanes. Però també es pot congelar, com bé dius.
Elimina