29 de set. 2013

Arròs amb conill i rovellons



Dissabte vam comprar rovellons al Mercat d'Amposta per preparar aquest arròs i uns canelons farcits de rovellons i albergínia, recepta que publicarem en una altra entrada.
Per a l'arròs hem utilitzat també unes faves del nostre hort que teníem congelades. També hem posat un grapat de bajoques (mongeta tendra), però potser hauríem d'haver posat només una de les dues verdures, perquè no ens ha deixat gaudir suficientment de l'arròs Ricentum, un bomba de grandíssima qualitat. Si parlo així d'aquest arròs d'autor (l'arrosser és amic meu, però no per això vull deixar de ser objectiva), no ho faig per fer-li propaganda, sinó perquè realment m'entusiasma la seva textura de gra solt i com absorveix el líquid per a després, un cop cuit, transformar cada gra en un concentrat de sabors. 

Ingredients (2/3 persones):
  • 200 grs arròs bomba Ricentum
  • 400 grs de conill (nosaltres hem barrejat conill i pollastre)
  • 1 pebrot roig petit
  • 1 pebrot verd petit
  • 2 grans d'all
  • 2 tomàquets
  • 6 rovellons de mida mitjana
  • 1 grapat de favetes i un grapat de bajoques (mongeta tendra)
  • 1 litre de brou de pollastre
  • Sal
  • Oli


Elaboració
Feu a tires la meitat dels primentons i la resta els talleu a trossets petits. En una paella, fregiu les tires de primentons i reserveu. Poseu a fregir el conill i pollastre. Quan siguin rossos, afegiu els primentons i deixeu que es vagi fent tot junt. Afegiu l'all trinxat, li doneu un parell de voltes i poseu el tomàquet ratllat. Deixeu que es faci bé el sofregit.
Afegiu les bajoques, els rovellons tallats a trossos petits i les faves (abans les hem bullit uns minuts). Deixeu rossejar 3 o 4 minuts, afegiu l'arròs i barregeu-lo amb la resta d'ingredients, deixant que agafi una mica de color.
Afegiu el brou ben calent i deixeu coure durant 5 minuts a foc fort. Baixeu el foc i deixeu coure fins que l'arròs estigui al punt. Decoreu amb les tires de pebrot que havíeu reservat i deixeu reposar 5 minuts abans de servir.

  • .

2 comentaris:

  1. Uau!! Quina salivera, Núria!! Aquest arròs es menja sense gana! I tot el que porta m'encanta. Boníssima proposta, de temporada total! Petons

    ResponElimina