23 de jul. 2013

Melmelada de maçanes de l'agredolç


Ja explicavem en l'entrada del cóc de maçanes de l'agredolç, que aquesta varietat és de temporada curta, bàsicament des de Sant Joan fins a finals de juliol.
Una manera d'aprofitar-les és rentar-les, partir-les per la meitat per treure el cor i les llavors, posar-les en bosses i guardar-les al congelador. Ens serviran per preparar un cóc quan ja no se'n puguin trobar.
L'altra manera és fer melmelada. Com el sabor d'aquesta maçana és molt àcid, li hem posat més sucre de l'habitual. Cal reconèixer que dóna una mica de feina, perquè les maçanes són molt petites i costa més de pelar, però val la pena. 
Ja tenim al cap preparar uns pastissets farcits amb aquesta melmelada.

Ingredients:
  • Per 1 quilo de maçanes
  • 700 grs de sucre*
  • 1 branca de canyella
  • Suc de llimona
*La quantitat de sucre dependrà de la maduresa de les maçanes. A més madures, una mica menys de sucre. I també del gust de cadascú, de si us agrada més o menys l'àcid. Com a exemple us diré que si faig la melmelada amb les últimes maçanes de la temporada, hi poso 500 grs de sucre per quilo de fruita pelada.

Elaboració:
Netegeu i peleu les maçanes. Aneu-les posant en un bol i les ruixeu amb suc de llimona per evitar que es posin negres.
Un cop pelades, les poseu en una cassola juntament amb el sucre i la branca de canyella.
Ho deixeu coure a foc lent fins que la maçana es comenci a desfer (uns 30 minuts). Aneu escumant de tant en tant.
Paseu la batedora per deixar una textura més fina.
Poseu la melmelada en pots esterilitzats i els coueu al bany maria durant 25 minuts.


  • .

3 comentaris:

  1. bon dia Nuria, ahir vaig estar miran el teu bloc i em va agradar molt, primer per les receptes d'aquí de les terres de l'Ebre i despres per ser ampostina, ja veus que de blocs del territori no n'hi ha molts i fa goix.
    lo bloc es fantastic i ara que et tinc localitzada ja anire entran. una abraçada ben forta.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies Francesc.
      He mirat el teu perfil i he vist que ets de l'Aldea i que també ets un gran apassionat de la nostra cuina i de les nostres terres.
      A mi també m'agrada cuinar, i sobretot els plats que s'han preparat sempre a casa, amb els productes de temporada que tenim més a la vora, i en el nostre territori a més, de primeríssima qualitat.
      No pretenc res més que, des d'aquest modest bloc, promocionar les Terres de l'Ebre a través de la cuina, però també, engrescar a molts joves de casa nostra a preparar algunes d'aquestes receptes que formen part del nostre receptari tradicional, per a que es puguen anar conservant de generació en generació.
      Ja visitaré el teu bloc amb més calma.
      Salut i visca les Terres de l’Ebre!

      Elimina
  2. Ja veig que aquestes petites pomes donen molt de si!!! Fantàstica la melmelada!

    ResponElimina