Després d'una visita de només quatre dies, la meva cosina Andrea se n'ha tornat avui dilluns a Weimar (Alemanya). Des de Nadal que no havia estat a Amposta i va aprofitar un viatge sorpresa per conèixer el nou membre de la família, va arribar tot just el dia que neixia Hugo.
Diumenge la tarda vaig preparar-li un assortit de melmelades i uns carquinyols per emportar-se, per a que, quan s'ho mengi, pensi amb Catalunya.
Andrea, esperem amb ganes el mes d'agost per tornar-te a tenir a casa.
Ingredients:
6 ous
500 grs d'ametlles amb pell
500 grs de sucre
Farina (la que admeti)
2 paperets de grasiosa o 1 sobre de Royal
La pell d'una llimona ratllada
Un xorret d'anís
Canyella en pols (opcional)
Elaboració:
Bateu els ous amb el sucre, afegiu la pell de llimona ratllada, el xorret d'anís i la canyella en pols. Remeneu bé. Afegiu la farina poc a poc i la llevadura. Quan comenci a agafar consistència, afegiu les ametlles. Acabeu d'afegir una mica més de farina fins que pugue donar forma a la massa.
Feu unes barretes llargues i estretes, la mida dependrà de com de grans vulgueu els carquinyols.
Poseu-les en una llauna i pinteu-les amb ou batut disolt amb una mica d'aigua. Poseu al forn, previament escalfat a 180º, fins que comencin a agafar una mica de color.
Retireu les barretes del forn i ajudant-vos d'un drap net (per no cremar-vos), talleu a llesquetes, abans no es refredi. Poseu els carquinyols a la llauna i els torneu a introduir al forn fins que estiguin torradets.
Deixeu refredar. Si els guardeu en un pot hermètic us poden durar un parell de mesos perfectament.
Aquests carquinyolis tan quedat espectaculars!!! L'Andrea s'emporta una immillorable mostra de la pastisseria catalana! Una abraçada!
ResponElimina